Askerlik süresi uzatılanların işçi alımlarında önceliği var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükümlülük süresi uzatılanların işçi alımlarında öncelik hakkına sahip olduğu 29/01/1999 tarihli ve 99/12354 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir. Daha sonra bu kararın uygulanmasını göstermek üzere, Başbakanlık tarafından 2005/12 sayılı Genelge çıkarılmıştır.

Genelgenin 3 nolu bendi şu şekildedir:

"3. 29/01/1999 tarihli ve 99/12354 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile; terörle mücadele sırasında malûl sayılamayacak derecede yaralananlar, Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca yükümlülük süreleri uzatılan yedek subay, erbaş ve erler ile emsallerine göre göstermiş oldukları üstün cesaret ve başarılarından dolayı komutanlarının takdirini kazanmış olanlara kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerine işçi statüsünde personel alımlarında öncelik tanınması hükme bağlanarak, uyulacak usul ve esaslar belirlenmiştir.
Bu esaslar gereğince, durumlarını kanıtlayan belgelerle birlikte Türkiye İş Kurumunun il müdürlüklerine kayıt yaptıran hak sahiplerinin isimleri işçi talep eden kamu kurumlarına bildirilmesine rağmen ilgililerin söz konusu öncelik hakkından yararlandırılmadıklarına dair şikayetleri giderek artmaktadır.
Şikayetlerin ortadan kaldırılması için Bakanlar Kurulu Kararının titizlikle uygulanması, bu doğrultuda özellikle Türkiye İş Kurumu taşra teşkilatının, işçi istihdam eden kamu kurum ve kuruluşlarının uygulama konusunda bir kere daha bilgilendirilmeleri ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli hassasiyeti göstermeleri beklenmektedir."

Yukarıdaki genelgede de görüleceği üzere, Bakanlar Kurulu Kararı ile askerliği uzatılanlar (özellikle 1992-1995 yılarındakiler) işçi alımlarında öncelik hakkına sahip olup, bu konuda hem ilgililerin hem de kamu kurumlarının bu Başbakanlık Genelgesine uyması gerekmektedir.

Başbakanlık Genelgesine ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber