Emekli polis müdürü sahte kredi kartından tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DAHA önce dolandırıcılık suçundan tutuklanıp bir süre cezaevinde yatan emekli Emniyet Müdürü Azmi Şentürk, bu kez sahte kredi kartından yakalandı. ?Benim kendime ait kredi kartım bile yok? diyerek suçlamaları kabul etmeyen Şentürk, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timleri, Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde bulunan cep telefonu bayilerinden kopya kredi kartlarıyla alışveriş yapmak isteyen Mehmet T.'yi yakaladı. Üzerinde 3 kopyalanmış kredi kartı bulunan şüpheli, sorgusunun yapılması için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği'ne teslim edildi. Mehmet T. buradaki sorgusunda kartları kendisine emekli Emniyet Müdürü Azmi Şentürk'ün verdiğini ve bulvar üzerindeki telefonculardan alışveriş yapmasını istediğini söyledi. Bu sırada Mehmet T.'nin telefonu çaldı. Emekli müdür Şentürk'ün aradığını öğrenen polis, Mehmet T.'ye yakalandığını söylemeden konuşmasını istedi. Mehmet T. ile konuşan Şentürk, buluşmak istedi. Buluşma yerine giden mali polis ekibi, eski polis müdürünü yakalayarak gözaltına aldı. Evinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca bulunan Şentürk, ?Benim kendime ait kredi kartım bile yok? diyerek suçlamaları kabul etmedi. Adliyeye çıkarılan Azmi Şentürk ve Mehmet T. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAHA ÖNCE DE DOLANDIRDI

Antalya'da yıllarca görev yapan ve İkmal Bakım Şube Müdürlüğü'nde görevliyken iki yıl önce emekliye ayrılan 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Azmi Şentürk, geçen yıl da, Niğdeli adını açıklanmayan bir çobana 360 küçükbaş hayvan karşılığında verdiği 90 bin TL'lik çekin çalıntı çıkması üzerine gözaltına alınmış, ?nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanıp bir süre cezaevinde kalmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber