Dayakçı polislere soruşturma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 18:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ERZURUM'da, ?Dur' ihtarına uymayınca kovalamacanın ardından yakaladıkları ehliyetsiz sürücü 18 yaşındaki Ali K.'yı dövdükleri iddia edilen polis memurları hakkında Valilik soruşturma başlattı.

Olay, geçen 25 Haziran günü saat 20.00 sıralarında, merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Çaykara Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir arkadaşına ait 24 AK 100 plakalı otomobille şehir turuna çıkan Ali K., polisin ?Dur' ihtarına uymadı ve kaçtı. Atatürkevi'nin önünden geçerek Çaykara Caddesi'ne giren otomobil, ekipler tarafından sıkıştırıldı. DHA kameraları tarafından saniye saniye tespit edilen kovalamacada kaçacak yer bulamayan otomobil, park halindeki 25 FD 931 plakalı otomobile çarparak durdu. Otomobilden korku içinde çıkan gençten, hiç hareket etmeden hemen teslim olması istendi.

Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında, etrafı polisler tarafından sarılan Ali K., terörist sanıldı. Bir polis tabancasını çekerek, ?Teslim ol, yoksa ateş ederim? dedi. Bunun üzerine etrafı polisler tarafından sarılan Ali K. yere yatırılarak elleri arkadan kelepçelendi. Bu sırada bir polisin genci tokatladığı fark edilirken, Ali K.'ya en büyük darbe, tabancasını çeken heyecanlı polisten geldi. Silahının takılı bulunduğu kemerini ve kepini çıkararak otomobilin üzerine bırakan polis memuru, arkadaşlarının yerden kaldırdığı Ali K.'yı sert bir avuç içi darbesiyle tekrar yere indirdi. Polisler, arkadaşlarını uzaklaştırdıktan sonra Ali K.'yı ekip otomobiline bindirerek polis merkezine götürdü. ?Trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmek' suçundan hakkında işlem yapılan Ali K. aynı gün serbest bırakılırken, kendisini döven polislerden şikayetçi olmadı.

Emniyet Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı Gürkan Polat, görüntülerde, yakalanan gence kötü muamele yapan görevliler hakkında soruşturma başlatıtıklarını bildirdi. Vali Yardımcısı Polat, soruşturma sonucunun daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber