TSK'da başarılı personel ödüllendirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2008 Yılı Spor Eğitim ve Bilim Alanında Başarılı Olan Personelin Ödül Töreni, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 27 subay, 9 astsubay, 11 askeri öğrenci, bir askeri memur, bir malul gazi ve bir uzman erbaştan oluşan toplam 50 personel 2008 yılında bulundukları kategorilerde TSK'yı uluslararası ve ulusal spor yarışmalarında üstün başarı ile temsil etti, şanlı bayrağımızı onurla dalgalandırarak Türkiye ve TSK'nın tanıtımına olumlu katkılarda bulundu.

TSK spor ekipleri; Uluslararası Olimpiyat Komitesinden sonra, dünyanın en büyük spor organizasyonu olan ve halen 131 ülkenin üyesi bulunduğu Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi'nin (CISM), 2008 yılında düzenlediği dünya şampiyonalarında, takım olarak; bir dünya birinciliği, bir dünya üçüncülüğü, ferdi olarak; bir dünya birinciliği ve 6 dünya üçüncülüğü elde etti.

Eğitim alanında; bir subay ABD'de açılan 6 ay süreli Muhabere Subay Tekamül Kursu'nu birincilikle bitirdi, bir tabip subay da Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda Temel Tıp Bilimleri Dalında Türkiye birincisi, Klinik Tıp Bilimleri Dalında Türkiye ikincisi oldu.

Bilim alanında ise TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışı'nda iki subay, dört askeri öğrenci Biyoloji Dalında birinci ve ikinci, iki subay ve iki askeri öğrenci Biyoloji Dalında birinci ve ikinci, iki subay ve iki askeri öğrenci Matematik dalında ikinci ve iki subay ile iki askeri öğrenci de Yer Bilimleri dalında ikinciliği elde etti.

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Spor Branşlarında son dört yıldır TSK Bedensel Engelliler Takımı ile iştirak ettikleri ulusal şampiyonalarda dereceye giren ve Türk Milli Takımı ve uluslararası şampiyonalara katılan Ordu Hemşire Gülay Uysal ve Malul Gazi Zafer Korkmaz, Onur Ödülüne layık görüldü.

Başarılı personel, ödüllerini Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber