Afganistan'da görevlendirilecek öğretmenleri seçme sınavına müracaat eden öğretmenlerin dikkatine

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afganistan da görevlendirilecek öğretmenleri seçmek amacıyla 2009/18 sayılı genelgedeki açıklamalar çerçevesinde açılan sınava müracaat eden öğretmenlerin seçme sınavının 09?17 Temmuz 2009 tarihleri arasında yapılması planlanmaktadır.

Söz konusu ülkede görevlendirilecek öğretmenleri belirlemek üzere daha önce yapılan sınavlara müracaat eden öğretmenlerin çok azının sınavlara iştirak etmesi ya da seçildikten sonra ülkenin ekonomik ve sosyal Şartları sebebiyle görevlendirilmekten vazgeçmeleri gerek ihtiyacın karşılanması gerekse Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu çalışmalarının planlanmasında olumsuzluklara yol açmıştır.

Uygulanabilir bir Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunu çalışma programı hazırlanabilmesi ve sağlıklı planlama yapılabilmesi için müracaat eden öğretmenlerden sınava katılmayı düşünmeyenlerin bilinmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu nedenle Müracaat eden öğretmenlerimizin Afganistan'ın sosyal, siyasi ve ekonomik Şartları ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapmaları, eğitim öğretim çağındaki çocuklarının devam edebileceği eğitim kurumları vb. konularda geniş bilgiye sahip olduktan sonra karar vermeleri yerinde olacaktır.

Afganistan'ın T.C. Mezar-ı şerif Başkonsolosluğumuz görev bölgesinde bulunan Akça Habibe Kadiri Kız Lisesi, sadece kız öğrencilere yönelik olup, lise kısmı henüz eğitime başlamamıştır.

Afganistan için seçilecek öğretmenlerin başka bir ülkede görevlendirilme imkânı bulunmamaktadır.

Sınav programına esas teşkil etmek üzere müracaat eden adayların aşağıdaki örnek dilekçeyi doldurarak 1 Temmuz 2009 tarihi mesai bitimine kadar Bakanlığımızın 0312 4188289 numaralı faksına göndermeleri gerekmektedir.

Katılımcıların belirlenmesinden sonra 03 Temmuz 2009 tarihinde sınav programı genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır.

Konuyla ilgili olarak Bakanlığımızın 0312 4131686 numaralı telefonundan bilgi alınabilecektir.

MEB DIŞ İLŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIġ ĠLĠġKĠLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE

Milli Eğitim Bakanlığı DıĢ ĠliĢkiler Genel Müdürlüğünün 2009/18 sayılı Genelgesi kapsamında 2009-2010 öğretim yılından itibaren Afganistan'da görevlendirilecek öğretmenleri seçmek amacıyla açılan sınava müracaat ettim.

09-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak sınava katılacağım.

09-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak sınava katılmak istemiyorum

arz ederim.

?../06/2009

ĠMZA

ADI SOYADI

TC. KĠMLĠK NO:

OKUL/ KURUM ADRES:

TELEFON:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber