SES ödemelerde adalet istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2009 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, döner sermayenin adil dağıtılması talebiyle, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi bahçesinde protesto eylemi yaptı.

Cerrahi Tıp Bilimleri binası önünde toplanan grup, ellerinde pankartlar taşıyarak, ''Dönerler adil dağıtılsın'', ''Sağlık işi ekip işidir'', ''Sadaka değil toplu sözleşme'' şeklinde sloganlar atarak hastane bahçesinde yürüdü.

Yürüyüş sonunda grup adına basın açıklaması yapan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, geçen yıl Ekim ayından bu yana İstanbul Üniversitesi'ne bağlı sağlık kurumlarında çalışan tüm personele dağıtılan döner sermaye katkı payı oranlarının, öğretim üyelerinde olduğu gibi yasada belirtilen en üst sınıra yükseltilmesi talebiyle yaptıkları eylemleri sürdürdüklerini belirtti.

Eylemler sonucunda döner sermaye oranlarında artış sağlansa da taleplerinin tümüyle yerine getirilmediğini öne süren Beydilli, farklı oranlar uygulanarak personel arasında yeni eşitsizlikler yaratıldığını iddia etti.

Sendika üyeleri, daha sonra döner sermaye dağıtımında adalet sağlanması talebiyle maaş bordrolarını yaktı.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber