Erzurumda öğrenciler soğukta kaldı

Haber Giriş : 04 Ocak 2005 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Orman ve Çevre İl Müdürlüğü, bazı okullarda yakılan kömürlerin hava kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle kalorifer yakılmasına sınırlama getirince öğrenciler soğukta kaldı.

Erzurum'da son bir haftada hava kirliliğinin artması üzerine denetimlerini artıran Orman ve Çevre İl Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezindeki okullarda yaptığı denetimlerde yakılan kömürlerin belirlenen kriterlere uygun olmadığını tespit ederek tutanak tuttu.

Okullarda kalorifer yakılmasına sınırlama getirilmesi üzerine harekete geçen Milli Eğitim İl Müdürü Ahmet Er, okullardaki kaloriferlerin yeniden yakılması için okul müdürlerini uyardı.

Merkez Kocatepe Köyü İlköğretim Okulu'na giderek Okul Müdürü Mehmet Ali Yıldız ile bir süre görüşen Milli Eğitim Müdürü Er, Orman ve Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin tuttuğu tutanakları inceleyerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ziyaret sırasında sıralarında kabanlarıyla oturan bazı öğrenciler, okulda üşüdüklerini söylediler. Okulun kalorifer kazan dairesini gezerek kontrol eden Er, kendilerinin de gerekli tahlilleri yaptırarak, ilgililer hakkında gerekli soruşturmayı başlatacağını bildirdi.

Kömürlerin kriterlere uygun olduğunu ileri süren Er, Orman ve Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin görevlerini yaptığını, ancak kendilerinin de eğitim-öğretimin aksamaması ve çocukların sağlığı için gerekli tedbirleri alacaklarını dile getirdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber