Memurun, 1 Kuruş için amansız takibi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 01 Temmuz 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Banka müşterisine 1 kuruşluk borcu için ihtarname gönderdi. Şaşkına dönen müşteri bankaya gittiğinde 1 kuruşluk bakiye kapatıldı, ama 48.06 lira ihtarname ücretini ödemesi istendi!

M. NURİ ŞİRİN

KAHRAMANMARAŞ - Bir kamu kuruluşunda çalışan Adem Dinçer, banka hesabında eksik kalan 1 kuruş için noterlikten gönderilen ihtarname ile şaşkına döndü. Banka Adem Dinçer'den 1 kuruş borcunu ve 48.06 lira tutan ihtarname ücretini yedi gün içinde ödemesi istendi!

28 yaşındaki Dinçer, maaşının yatırıldığı bankadan, maaş hesabıyla bağlantılı ek kredi hesabını kullanmıştı. Ama bir süre sonra Dinçer'in çalıştığı kurum, bankayı değiştirdi. Dinçer'in ek kredili hesabındaki borcu, maaşı yattıkça otomatik olarak kesiliyordu. Otomatik ödeme nedeniyle hiç borcu olmadığını düşünen Dinçer, bir süre sonra gelen ihtarnameyle şoke oldu. İhtarnamede eski bankasındaki ek kredili hesabı nedeniyle ilgili 1 kuruş borcu olduğu belirtiliyor, bu bedeli ödemesi isteniyordu.

1 kuruşa 48 lira

Dinçer şaşkın: ?Gönderilen ihtarnamede, eksik bakiye görünen 0.01 TL'yi ihtarname masrafı olan 48.06 TL ile birlikte yedi gün içerisinde ödemem isteniyor, ödememem halinde hakkımda icra takibi yapılacağı belirtiliyordu. Hemen ilgili banka şubesine gittim. Onlar da bu gibi durumlarda çok küçük miktarları düzenlediklerini belirterek, hemen bakiyeyi kapadılar. Ancak ihtarname masrafını ödemem gerektiğini söylediler. Böyle bir şey olabilir mi? Piyasada bile fazla olmayan 1 kuruş için alacak takibi yapılmasını ve bunun için de 48.06 TL istenmesini garipsedim. Yasal hakkımı arayacağım.? Banka yetkilileri de, genellikle küçük bakiyelerle ilgili düzenleme yapılıp bakiyenin kapatıldığını, Dinçer ile ilgili takibatın gözden kaçırılmış olabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber