Yaralı işçi 6 saat ambulansla dolaştırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2009 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Anamur ilçesinde, muz serasında çalışırken kafasına demir düşmesi sonucu ağır yaralanan işçi Anamur, Bozyazı Devlet hastanelerinde kendisine bakacak doktor bulamayınca, Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü.

Yaklaşık 6.5 saat ambulansta dolaştırılan gencin, bütün organlarının bağışlanacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, olay şöyle gerçekleşti: Anamur'da yaşayan ve muz serasında işçi olarak çalışarak geçimini sağlayan Kader Aşır (28) pazartesi günü çalışmak için bir seraya gitti. Sera yapmak için hazırlık yapan Aşır'ın kafasına 150 kilogram ağırlığındaki demir düştü. Çarpmanın etkisiyle kafası parçalanan Aşır, arkadaşları tarafından Anamur Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından hastane yetkilileri Aşır'ın durumunun ağır ve doktorların yetersiz olduğunu söyledi. Bunun üzerine hasta ambulansla Bozyazı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bozyazı'da da doktor bulunamayınca, bu kez yaralı işçi, aynı ambulansla hastane doktorunun 15 kilometre ilerideki evine götürüldü.

İşçiyi kontrol eden doktor, hastanın durumunun ciddi olduğunu ve hemen Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesi gerektiğini belirtti. Hasta yakınları vakit kaybetmeden hemen ambulansla işçiyi Alanya'ya götürmeye karar verdi. İddiaya göre, Alanya istikametine doğru yola çıkan 112 Acil Servis Ambulansı'nda görevli hemşireler hasta yanında durmak yerine şoförün yanına oturdu. Hastayı abisi Ali Aşır ve diğer akrabalarına emanet eden hemşireler, ön koltukta yolculuk ederken, yaralının başına tamponu akrabaları uyguladı. Alanya'ya gelinceye kadar pansuman yapılan Kader Aşır, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alanya Devlet Hastanesi'nde hastane yetkililerinden şikayetçi olan Kader Aşır'ın abisi Ali Aşır, "Hemşireler bizi arkaya yani kardeşimin yanına oturttu. Kendileri önde oturdular. Kardeşimin başına pansumanı ambulans içinde biz yaptık. Ambulans görevlileriyle bu konuda tartıştık. Onlar da acil olarak hastamızı Alanya'ya getirirken yolda kaybettik. Alanya'ya gittiğimizde doktorlar, 'Hastayı yarım saat önce getirmiş olsaydınız 'Kurtarırdık' dediler. Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak doktor ve ambulansta görevli 112 personeli hakkında suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

'BAŞKA BİR İNSANIN YAŞAMASI İÇİN TÜM ORGANLARINI BAĞIŞLAYACAĞIZ'

Hayatını kaybeden kardeşinin başka insanların yaşamasına vesile olması için organları bağışlayacaklarını anlatan Aşır, "Benim kardeşim öldü. Ama organları başkalarında yaşasın. Bağışladığımız organları kullanacak olan hastaları tanımak istiyoruz. Bunda sonra onlar da bizim kardeşimiz olacak. Bu sayede kardeşimizin organları yaşayacak. Benim kardeşim öldü başka kardeşler, başka insanlar ölmesin." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber