Boşalan sınıfları tatilcilere kiraya veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2009 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde eğitim çalışanlarına ucuz tatil imkanı sunuluyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, yazın okulların tatile girmesiyle boşalan sınıfları kiraya vererek, eğitim çalışanlarına ucuz tatil imkânı sağladıklarını söyledi.

Her yıl öğretmen ve memurlara daha ucuz tatil imkânı sağlamak amacıyla, ilçedeki ilköğretim ve liselerin sınıflarını 15 günlük dönüşümle eğitimcilere kiraya verdiklerini belirten Özkan, "Bu amaçla elde edilen gelir ile okulların boya, badana ve onarım masraflarını çıkarıyoruz. Bu yıl taleplerde ilgi olduğundan dolayı sınıf sayısını artırdık. Geçen yıl ilköğretim okulunda 15, çok programlı lisede ise 8 sınıf kiraya veriliyordu. Bu yıl bu sayı ilköğretimde 20 sınıfı çıkarken toplamda 28 sınıf tatilcilere kiraya verilecek." diye konuştu.

Yumurtalık'ta öğretmenlerin aileleri ile tatil yapabilecekleri öğretmen evinin bulunmadığını anlatan Özkan, "Bakanlığın bize vermiş olduğu imkânları meslektaşlarımıza hizmet olarak sunuyoruz. Fiyatlarımız da çok uygun. 15 günlük dönüşümlü olarak her sınıf 130 TL'ye kiraya veriliyor. Uygulama 1 Temmuz itibariyle başladı ve 31 Ağustos'ta bitecek. Eğitimciler için temiz ve uygun fiyatlara tatil imkânı sunmanın sevincini yaşıyoruz. Bu yıl ilginin de artacağını düşünerek, gelirimizin ortalama 5-7 bin TL civarında olmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Amaçlarının doğrudan gelir elde etmek olmadığını anlatan Özkan, "Amacımız eğitim çalışanlarına ucuz tatil imkânı oluşturmak. Günümüz şartlarında 5-6 kişilik bir eğitim çalışanı, yıldızlı otellerde tatil yapacak durumda değil. Bizim burada ise yıldızlı otellerin vermiş olduğu hizmet imkanı yok. Ancak okul sınıflarımızın geneli deniz manzaralı ve çok temiz. Biz bu amaçla bölgemizdeki meslektaşlarımıza için kıt imkanlarla çok daha güzel bir tatil imkanı sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Osman Küçük ise deniz sahiline çok yakın olan okulun sınıflarını pansiyon uygulamasıyla tatilcilere kiraya verdiklerini kaydetti.

Pansiyon okulların bahçesinde duş, spor alanı, tuvalet ve temizlik hizmetlerinin de bulunduğunu belirten Küçük, "Tatilcilerin çocuklarının da rahat edebilecekleri bir ortam hazır. Okul bahçesi hem güvenli hem de geniş olduğundan çocuklar sıkılmadan iyi vakit geçiriyorlar. Çarşı ve pazara da yakın olan okul pansiyonlarda tatilcilerin çok rahat edecekleri bir tatil olacak." şeklinde konuştu.

Ceyhan Anadolu Öğretmen Lisesinde coğrafya öğretmeni olarak çalışan Özgür Arıkça, annesi ile 6 kişi oldukları halde ucuz ve güvenli bir tatil yaptıklarını dile getirdi.

Yumurtalık'a 23 yıldır tatil için geldiğini aktaran emekli öğretmen Mehmet Yaş şunları söyledi: "Ben Akdeniz kıyılarının hepsini gezdim ama burası kadar doğal güzelliği olan yer görmedim. Halbuki oralar da güzel ama burayı görmeden edemedim. Ondan dolayı her yıl aralıksız olarak eşim ile buraya gelirim. Yumurtalık insanı da nazik insanlar ama ilçelerini yeteri kadar iyi tanıtamıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber