Cerrah, balmumu heykelini beğenmedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Temmuz 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kopya vali depoya kalktı

İSTANBUL eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah Osmaniye Valiliği'ne atanmadan önce 110 bin dolar verdi, Başbakan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 11 balmumu heykel yaptırdı.

Ama İstanbul Valisi Güler'in Zeytinburnu'ndaki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) açılan sergide balmumu heykelini beğenmediği, açılıştan bir gün önce depoya kaldırttığı ortaya çıktı. Osmaniye Valiliği'ne atanan Celalettin Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürü iken Zeytinburnu'ndaki PEKOM için 11 balmumu heykel yapılması talimatı verdi. Kocamustafapaşa'da kapanan Çınar Karakolu'nda atölye kuruldu. 2 Azeri heykeltıraş bulundu. İki heykeltıraş, 3 ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Muammer Güler, Celalettin Cerrah ve PEKOM'un yapılmasında emeği geçen kişilerinde aralarında bulunduğu 11 balmumu heykel yapmaya başladı. 110 bin dolara mal olan heykeller, PEKOM açılmadan bir kaç gün önce bitti. Faruk Saraç'ın hazırladığı 'Geçmişten günümüze polis kıyafetleri' koleksiyonundaki kıyafetler heykellere giydirildi.

İddiaya göre Vali Güler, heykellerin sergilendiği alanda kendi heykelini gördü. Heykelin kendisine benzemediğini ve hiç beğenmediğini söyleyen Güler, balmumu kopyasının kaldırılması için talimat verdi. Polisler, 10 bin dolara mal olan 'Balmumu Vali Güler' heykelini apar topar kaldırıp depoya koydu. PEKOM'un açılışı, geçtiğimiz cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Önder ŞUŞOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber