Bomba dedektör köpeklerinin ölümüne soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2009 17:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Hatırlatma eğitimi programı kapsamında Ankara başta olmak üzere görev yaptıkları illerden eğiticileri ile birlikte Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi'nde eğitim verilmek üzere çağrılan köpeklerin telef olması ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünce soruşturma başlatıldı.


6 bomba arama köpeği, polis aracında unutulunca havasızlıktan öldü


Geçen hafta 6 köpeğin, nakilleri için kullanılan kapalı kasa araç içerisinde telef olmasının ardından köpek eğiticileri hakkında Emniyet Genel Müdürlüğünce soruşturma açılması talimatı verildi.

Hibe ve satın alma yoluyla temin edilen köpeklerin yaklaşık 1 yıl süren eğitimin ardından yetiştirildikleri branşta hizmet vermek üzere ilgili birimlere gönderildiğini belirten Emniyet yetkilileri, telef olan 6 köpeğin bu kapsamda eğitimlerini tamamlamış ve belli periyotlarla Köpek Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen hatırlatma eğitimine çağrılmış köpeklerden olduğunu ifade ettiler.

Sıcak ve havasızlık nedeniyle öldükleri iddia edilen 6 köpeğin kesin ölüm nedenlerinin belirlenebilmesi için köpek ölülerinin otopsiye gönderildiği ve otopsi sonucuna göre soruşturmanın sonuçlandırılacağı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının 2008 yılına ilişkin hazırladığı rapora göre, 44 patlayıcı detektör ile silah/mühimmat detektör köpeği bulunuyor.

Emniyet yetkilileri, eğitim verilmeye uygun köpek temininde çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, vatandaşlardan bu konuda yetenekli olduğuna inandıkları ve bakamayacaklarını düşündükleri köpeklerini Köpek Eğitim Merkezine hibe etmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber