Eskişehir'de üniversite öğrencileri, ulaşım zammını protesto etti

Haber Giriş : 04 Ocak 2005 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, ulaşıma 1 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere yapılan zammı protesto etti.
OGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Tıp Fakültesi Hastanesi otobüs durakları önüne kadar yürüdü. Zammı protesto ederek döviz taşıyıp, sloganlar atan üniversite öğrencileri, tramvaya karşı olmadıkları ifade etti. Grup adına bir açıklama yapan Haydar Çorum, Eskişehir'de bir süre önce tramvayın hizmete girmesiyle öğrencilerin ve vatandaşların çok büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Ulaşım ücretlerinin de büyük oranda artırıldığını kaydeden Çorum, "1 Şubat'tan itibaren geçerli olacak zamlarla, Eskişehir ulaşımda Türkiye'nin en pahalı kentlerinden biri olacak. Yapılacak olan zamlarla zaten çok zor şartlarda yaşamak zorunda bırakılan biz öğrenciler için hayat daha da zorlaşacak" dedi.
Zamların geri çekilmesini istediklerini vurgulayan Çorum, ayrıca paso uygulamalarının kaldırılmasını, üniversitede ulaşımın tamamen ücretsiz olmasını ve öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. Öğrenciler, basın açıklamasından sonra dağıldı.
iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber