Hatay'da uyuşturucu tacirleri polisle çatıştı, 1 polis yaralandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2009 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay- Hatay'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, polis ile uyuşturucu tacirleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis yaralanırken, 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 100 milyon TL olan 1 milyon kök dişi Hint keneviri ile 500 kilo kurutulmuş kubar esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre; bir ihbarı değerlendiren Hatay İl Emniyet Müdürlüğü, Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Samandağ İlçe Jandarma ekipleri, Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Tomruksuyu beldesine operasyon düzenledi.

Operasyon sırasında uyuşturucu tacirleri, pompalı tüfeklerle güvenlik güçlerine ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada Ömer Faruk Çoban adlı polis yaralandı. Vücudunun değişik yerlerine 3 saçma isabet eden yaralı polisin, Antakya Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildiği ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay sonrası G.U., Ş.U., A.U., Ş.U. ve S.K. adlı kişiler gözaltına alınırken, polis memurunu yaralayan H.U.'nun ise firari olduğu ve yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Bu arada, operasyonda tarla ve bahçelere ekili vaziyette piyasa değeri yaklaşık 100 milyon TL olan 1 milyon kök dişi hint keneviri ile 500 kilogram kurutulmuş kubar esrar ele geçirildi. Yetkililer, gerçekleştirilen operasyonla, yaklaşık 9 ton uyuşturucu yapımının engellendiğini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber