Gözüne takılan dişiyle yeniden görmeye başladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2009 11:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

İngiltere'de 12 yıl önce işyerinde geçirdiği bir kaza sonucu kör olan Martin Jones, üzerine lens takılan dişinin gözüne nakledilmesiyle yeniden görmeye başladı

12 YIL önce inşaat işçisi olarak çalışırken 60 derece sıcaklıktaki dökme alüminyumun yüzünde patlamasının ardından Martin Jones'un sol gözü alındı, sağ gözü de kör oldu. Sağ gözünü tedavi ettirmek için yıllarca uğraşan Jones, kök hücre tedavisini bile denedi ancak tedavi başarısız oldu. Son olarak Brighton'daki Sussex Göz Kliniği'nde yapılan operasyonda, Jones'un dişinden alınan bir parça göz çukuruna yerleştirildi ve dişin üzerine özel olarak üretilen bir lens takıldı.

Jones'un gözüne ayrıca yanağından alınan bir deri parçası yerleştirildi ve kendi kan damarlarını geliştirmesi için 2 ay beklendi. Doktorlar daha sonra Jones'un sonradan oluşturulan korneasında bir delik açarak ışığın içeri girmesini sağladı. Doktorlar, göz yapısının plastik bir implantı reddedebileceği için canlı bir dişi kullandıklarını belirtti. Kör olduktan 8 yıl sonra evlenen Jones, ameliyatın ardından ilk olarak karısını görmek istedi. Jones, yeniden görmeye başladığı için çok mutlu olduğunu belirterek, ?Bunu tarif edemem, bu sözcüklerin ötesinde bir deneyim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber