Karamürsel Kaymakamı 'saadet zincirinin' kurbanı

Haber Giriş : 05 Ocak 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karamürsel Kaymakamı İsmail Aka, dün 3. kattaki makam odasından ölüme atladı. İntihar eden Aka'nın, borsada oynamak üzere para toplayan ?saadet zinciri' organizasyonunun kurbanı olduğu ortaya çıktı.

KAYMAKAM İsmail Aka, bir yıl önce İnegöl'den Karamürsel'e atandı. Evli ve 2 çocuk babası Kaymakam Aka (50), dün 14.50'de sekreteri Nihal Çanakçıoğlu'na yorgun olduğunu söyledi ve odasına kimsenin alınmamasını istedi.

Kaymakam Aka, saat 15.00 sıralarında üçüncü kattaki odanın penceresinden düştü. Yerde kanlar içinde kalan Aka, ambulansla kaldırıldığı Karamürsel Devlet Hastanesi'nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Bir süredir bunalımda olduğu ileri sürülen kaymakamın, kendisini atmadan önce, keskin mektup açacağını da boğazına, karnına defalarca sapladığı bildirildi. Doktorlar, vücudunda 50 kadar yara izi belirledi. Kocaeli Valisi Erdal Ata ve Karamürsel Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Mazlum da olayın intihar olduğunu doğruladı. Savcı Mazlum, intihar eden kaymakamın bir de mektup bıraktığını açıkladı.

Aka'nın mektubunda bir borç listesi olduğu belirlendi. Bazı kişilerle parasal ilişkilere girdiği de anlaşılan Aka'nın mektubunda, ?Ben bu işlere nasıl bulaştım?' diye yazdığı ve parasını kaptırdığı bazı kişilerin isimlerini verdiği öğrenildi. Mektuptaki bilgilerden yola çıkan polis, ilçede birçok kişinin parasıyla borsada oynayıp, para kazandırdığı iddia edilen Mehmet Özkaplan ile petrolcülük yapan Orhan ve Hüseyin Gülbaş adlı 2 kardeşi gözaltına aldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber