Sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri artıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2009 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı, Tam Gün Yasası kapsamında sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin yüzde 145 ile yüzde 185 arasında değişen oranlarda artırılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tam Gün Kanun Tasarısı ile hekimlerin ya kamu sektöründe ya da özel sektörde çalışmasına izin verilmesinin amaçlandığı belirtilerek, "İhtiyaç duyulması halinde (üniversite hastaneleri dahil) diğer kamu sağlık kuruluşlarında görevli sağlık personelinin karşılıklı kısmi zamanlı olarak veya belirli vakalar için görevlendirilmesi ve yaptıkları iş karşılığı döner sermayeden kendilerine ödeme yapılması sağlanacak. Nöbet ücreti halen sadece 25'ten fazla yatağı bulunan yataklı tedavi kurumlarında çalışan sağlık personeline ödenebilmekte, nöbete kaldığı halde sağlık hizmetleri sınıfı dışındaki personele ise nöbet ücreti ödenmemektedir. Yeni kanun ile mesai saatleri dışında sağlık hizmeti sunan tüm yataklı tedavi kurumları ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan ve nöbet tutan bütün personele nöbet ücreti ödenmesi sağlanacaktır" denildi.

Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin yüzde 145 ile yüzde 185 arasında değişen oranlarda artırıldığı da kaydedilen açıklamada, "Son 10 yılda emeklilik veya başka sebeple görevinden ayılan hekimler, bu kanunun yayımından itibaren altı ay içerisinde isterlerse görevden ayrıldıkları ildeki Sağlık Bakanlığı'na ait kuruluşlara, ihtiyaç olmaması halinde ise boş bulunan yerlere açıktan atanabilirler. Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda çalışan tüm personel (halen ek ödeme yapılamayan geçici işçi iken sözleşmeli olanlar ve açıktan vekil atananlar dahil) döner sermaye ek ödemesinden yararlanabilecektir" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber