Belediye başkanının makam aracı haczedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde Belediye Başkanı Cevat Keser'in makam aracı olarak kullandığı cip, 50 bin TL'lik akaryakıt borcu nedeniyle haczedildi.

Keser'in makam aracı olarak kullandığı 54 RA 001 plakalı cip, 50 bin TL'lik akaryakıt borcunun ödenmemesi sonucu Pamukova İcra Müdürlüğünce haczedildi. Önceki Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan'ın, belediyeye ait petrol tesisini özel bir şirkete satması sonucu belediyeye bağışlanan ve yeni başkanın da makam aracı olarak kullandığı cipe, belediyenin akaryakıt borcundan dolayı el konuldu.

Keser, göreve gelmesinden önce Akyazı ilçesindeki Torun Öztürk Petrol Tesisi'nden 50 bin TL'lik akaryakıt alındığını belirterek, ?Borç nedeniyle aracımız bugün Pamukova İcra Müdürlüğünce haczedildi? dedi.

29 Martta yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildiğini belirten Keser, göreve geldiklerinde belediyeyi borç batağında bulduklarını savunarak şunları söyledi:

?Bu kadar borçla karşılaşacağımı beklemiyordum. Belediyeyi 7,5 milyon TL borçla devraldık. Belediyeye gelen icralardan dolayı işlerimizi yapamaz duruma geldik. Ancak bu borçların üstesinden Allah'ın izniyle, arkadaşlarımla birlikte geleceğiz. Belediyenin makam aracının haczedilmesi, belediyenin ne kadar zor durumda olduğunun göstergesidir. Ben 2 dönem belediye başkanlığı yaptım. Halkımızın işsiz, aşsız olduğu bir dönemde cipe binmenin doğru olmadığını iyi biliyorum. Ama borçlardan dolayı yeni bir araca para verecek durumda değildik. O yüzden bu aracı kullanmaya devam etmiştik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber