Başbakan'a ?gelmeyen ölüm raporu' şikayeti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Kavaklıdere İlçesi'nde, okulda yapılan Hepatit B aşısının ardından yaşamını yitiren Derya Gül'ün kesin ölüm nedeniyle ilgili raporun 19 aydır açıklanmaması ailesini perişan etti. Baba Dursun Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak Sağlık Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu'nu şikayet etti.

11 yaşındaki Derya Gül, 27 Aralık 2007 tarihinde, okulda Hepatit-B aşısı oldu. Bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Derya Gül, 3 gün sonra yaşamını yitirdi. Olayın ardından Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaparak, Derya Gül'ün ölümünün Hepatit-B aşısıyla ilgili olmadığını bildirdi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda Derya Gül'ün yapılan otopsisi sonucu hazırlanan 8 Ocak 2008 tarihli raporda, kesin ölüm nedeninin belirlenemediği, alınan doku örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmesinin uygun olduğu belirtildi. Genç kızın, doku örnekleri İstanbul'a gönderildi. Olayı soruşturan Yatağan Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na bir yazıyla müracaat ederek, otopsi sonucunun bildirilmesini istedi. Adli Tıp'tan 19 ay sonra gelen cevapta, ?Kurumumuzda, yıllık 140 bin dosyaya bakılmakta. Personel yetersizliğimiz nedeniyle, Derya Gül'ün dosyasına bakılamamıştır' ifadesine yer verildi.

?ACIMIZ DAHA DA ARTTI'

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun bu cevabı inşaat işçisi olan baba Dursun Gül'ün tepkisine neden oldu. Olaydan 2- 3 saat sonra Sağlık Bakanlığı'nın kızının aşıdan ölmediğini açıkladığını belirten Dursun Gül, ?Ne zaman öğrendiler ki, hemen bu kanıya vardılar. Aradan 19 ay geçmesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan bir sonuç gelmedi. Yoksa, Sağlık Bakanlığı zan altında kalmasın diye mi, sonuç bildirilmek istenmiyor? Kızımın ölümünden sorumlu olanlar hesap vermeyecek mi? Bu durum acımızı daha da arttırıyor? diyerek tepkisini dile getirdi.

Kızlarının ölümünden sonra Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kendisini arayarak başsağlığında bulunduğunu anlatan acılı baba Gül, yine çareyi Başbakana mektup yazmakta bulduğunu söyledi. Dursun Gül, Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak, 19 aydır kızının kesin ölüm nedeninin tespit edilmemesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu hakkında şikayetçi olduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber