Çocuklara 'Gıda ve Kantin' eğitimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bu yılı "Güvenilir Gıda Yılı" ilan ederken, çocukları bu konuda eğitmek amacıyla hikaye kitabı ve boyama kitabı hazırladı.

Bakanlığın Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kitaplar, il müdürlükleri aracılığıyla okullarda çocuklara dağıtılıyor. Şimdiye kadar Ankara, Adana, Amasya, Çorum, Afyon, Edirne, Kayseri, Kırşehir, Tokat, Gümüşhane, Antalya ve Kastamonu illerinde 60 bin adet kitabın dağıtımı tamamlandı.

Boyama kitabında, sağlıklı gıda seçimi, korunması, pişirilmesi, gıda alışverişi, hijyene yönelik bazı kurallara ilişkin resimler yer alıyor. Hikaye kitabında ise okul kantininden alışveriş yapan ilköğretim öğrencisi Ahmet'in, bozuk tost nedeniyle yaşadığı sorun ve yapması gerekenler anlatılıyor.

Buna göre, Ahmet, okul kantininden aldığı tost bozuk çıkıncı kantin işletmecisini uyarıyor. İşletmeci bu şikayeti dikkate almayınca, Ahmet de bakanlığın "Alo 174-Alo Gıda" hattını arayarak şikayetini bildiriyor. Bakanlık il müdürlüğü elemanları ertesi gün gelerek kantinde denetim yapıyor ve işletmeciye idari para cezası uyguluyor.

HER İLE ÖZEL BASKI

Kitaptaki hikaye aynı olmakla birlikte, dağıtılacak ile göre özel baskı yapılıyor ve bu ile ilişkin özel gıdaların ve yerlerin fotoğrafları kitaba konuyor.

Ayrıca, Bakan Mehdi Eker ile il müdürünün güvenilir gıda ile ilgili mesajlarına yer verilen kitapların, yıl sonuna kadar bütün illere dağıtılması planlanıyor.

Bakanlık ayrıca, gıda israfı, çocukları doğanın korunması konusunda bilgilendirmek üzere, çevre, küresel ısınma, mera konularında da boyama ve hikaye kitapları hazırlıyor.

ÇİFTÇİLERE DE 100 KİTAPLIK SET

Bakanlık, güvenilir gıda üretimini desteklemek amacıyla da üreticilere yönelik, bitkisel ve hayvansal üretim aşamasındaki sorunlarına çözüm bulmak amacıyla 100 değişik kitaptan oluşan "Tarım Bilgi Seti" hazırladı.

Bakanlık uzmanları ve üniversite öğretim elemanlarından oluşan 170 kişilik uzman kadro tarafından hazırlanan 100 kitaplık set, 81 ilde seçilen ve tarım danışmanlarının görev yaptığı bin köye dağıtılıyor. 100 bin kitabın dağıtımının Ağustos'ta tamamlanması planlanıyor. Mali olanaklar çerçevesinde kitap dağıtılacak köy sayısı artırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber