Erdoğan, yeni atanan emniyet müdürlerini kabul etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm güvenlik birimleri, polis, asker, jandarma ve istihbarat birimlerinin tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalıştığını, içerden ve dışardan gelebilecek tehditler karşısında çok başarılı bir performans sergilediklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da yeni atanan ve yerleri değiştirilen emniyet müdürlerini kabul etti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada,yeni atanan emniyet müdürlerini tebrik ettiğini dile getirerek, başarılar diledi. Emniyet Müdürleri'nin devlete, millete ve şehirlere karşı büyük bir sorumluluk yüklendiğini ifade eden Erdoğan, "İnanıyorum ki, her biriniz bu büyük sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirecek, şehirlerimizin emniyeti, huzuru, asayişi ve bunların yanında her açıdan ilerlemesi için önemli hizmetler yapacaksınız. Halkımızın huzuru, mal ve can emniyeti, halkımızın refah seviyesinin, yaşam kalitesinin artması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağınıza, her türlü gayreti göstereceğinize bütün kalbimle inanıyorum" diye konuştu. Devlet-Millet kaynaşmasının daha ileri seviyelere taşınması noktasında da emniyet müdürlerine mesuliyet düştüğünü kaydeden Erdoğan, "Son 6,5 yılda, devlet ile milletin kaynaşması, kucaklaşması, aradaki mesafelerin kapatılması için çok önemli adımlar attık.

Demokratikleşme ve insan hakları alanlarında gerçekleştirdiğimiz reformlar, güvenlik güçlerimizin de özverili gayretleri sayesinde kağıt üzerinde kalmadı, uygulamaya geçti ve başarılı neticeler alındı. Bu başarıda, şehirlerimizdeki mülki amirlerimizin büyük katkısı oldu" şeklinde konuştu. Valileri, kaymakamları, emniyet müdürlerini, şehirlerdeki tüm memurlar, 'devletin somurtkan bir temsilcisi' olarak değil; devletin 'tebessüm eden, şefkatle yaklaşan yüzü' olarak görmek istediklerini ve bunu da başardıklarını belirten Erdoğan, vatandaşlar ile devlet kurumları arasında tesis ettikleri güven zemininin, kurumlarımız arasındaki koordinasyonla daha da güçlendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, tüm güvenlik birimleri, polis, asker, jandarma ve istihbarat birimlerinin tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalıştığını, içerden ve dışardan gelebilecek tehditler karşısında çok başarılı bir performans sergilediklerini vurguladı. Özellikle polis teşkilatının, suçluların yakalanması kadar, suçun önlenmesi noktasında da üstün başarı sergilediğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir çok şehrimizde terör eylemleri daha gerçekleşmeden önlendi, çete ve mafyavari örgütlenmelerle mücadele edildi, suç şebekeleri kararlı bir şekilde çökertildi. Yine bunların yanında, çocuklarımızın, gençlerimizin her türlü tehlikeye karşı korunması ve bilinçlendirilmesi için polisimizin gayretleri oldu. Polisimiz, diğer güvenlik birimlerimizle birlikte, bir yandan teröre ve diğer suçlara karşı amansız bir mücadele verirken, bir yandan da demokratik hakları muhafaza etti. Bu vesileyle bütün güvenlik güçlerimize ülkem ve milletim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber