Öğretim yılına hazırlık ödeneği Meclise Gündeminde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 20:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

?Bakanlık Hazırlık Ödeneğine Son Noktayı Koydu? haberimizde; Milli Eğitim Bakanlığının Öğretim yılına hazırlık ödeneğine son noktayı koyduğunu, Bakanlığın görüş yazıları ile Sayıştay kararlarını yayınlayarak belirtmiştik. Fakat Memurlar. Net'e gelen iletilerden Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu konuda sıkıntı çıkardıkları, ödeme yapmadıkları anlaşıldığından

?İl MEM'ler öğretim yılına hazırlık ödeneğinde hala yanlış yapıyor" haberimizde Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının Ağrı, Kırşehir, Şanlıurfa ve İzmir Valiliklerine yazmış oldukları görüş yazılarında Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödendiği tarihten sonraki eğitim öğretimin devam ettiği bir tarihte askerlik, izin dönüşü veya ilk atama yoluyla göreve başlanmış olunsa dahi, 5 yıl içerisinde talep edilmesi halinde ödenmesi gerektiği açıkça belirtildiğini haberleştirmiştik.

Haberimiz soru önergesi halinde Türkiye Büyük Milet Meclisine getirildi ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'ya İzmir Milletvekili Sayın Şenol Bal tarafından ?Sayıştay, Danıştay ve İdare Mahkemelerinin kararlarında; Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin öğretmenlerin fiilen yürüttükleri görevin gereği olarak öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek şahsi ders araç ve gereç ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak amacıyla ödendiğine karar verdiklerinden, ödeneğin ödendiği eylül ayı ile eğitim öğretimin sona erdiği haziran ayı içerisinde her hangi bir şekilde göreve başlayanlara zaman aşımı süresi olan beş yıl içerisinde ödenebileceği yönünde tüm valiliklere bir görüş yazısı yayınlamayı düşünüyor musunuz?? şeklinde soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirttiğim sorularıma, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU'nun yazılı olarak cevap vermesine müsaadelerinizi arz ederim. 18 Haziran 2009

Şenol BAL

MHP İzmir Milletvekili

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 18.5.1994 tarih ve 527 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 11 nci maddesi ile değişik 32´nci maddesine göre, sadece Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olan ve fiilen öğretmenlik yapanlara Öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmektedir.

Buna göre;

1-Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Öğretim yılına hazırlık ödeneği ile ilgili; 24.12.2008 tarih ve 6330 sayılı Ağrı Valiliği'ne, 16.02.2009 tarih ve 755 sayılı Kırşehir Valiliği'ne, 07.05.2008 tarih ve 2482 sayılı Şanlıurfa Valiliği'ne, 22.09.2008 tarih ve 4800 sayılı İzmir Valiliği'ne görüş yazısı yazmışlar mıdır?

2-Bu görüş yazıları yazılmış ise, görüş yazılarında; Öğretmenlik görevine ilk defa eylül ayı dışında atanan ve eylül ayı dışında göreve başlayan öğretmene bu ödeneğin ödenmesi gerektiği, Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödenmesinde zaman aşımının beş yıl olduğu, Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödendiği tarihten sonraki Eğitim Öğretimin devam ettiği bir tarihte göreve başlanmış olunsa dahi, 5 yıl içerisinde talep edilmesi halinde ödenmesi gerektiği, Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödendiği eylül ayı içerisinde asker olup eylül ayı sonrasında askerlik dönüşü eğitim öğretimin devam ettiği herhangi bir ayda göreve başlayan öğretmenlere göreve başladığı andan itibaren bu ödeneğin ödenmesi gerektiği, Aylıksız izin dönüşü, Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödendiği tarihten sonraki eğitim öğretimin devam ettiği herhangi bir ayda göreve başlayan öğretmenlere göreve başladığı andan itibaren bu ödeneğin ödenmesi gerektiği, Öğretmenlik görevine ilk defa eylül ayı dışında atanan ve eylül ayı dışında göreve başlayan öğretmenlere de bu ödeneğin ödenmesi gerektiği anlamına gelecek Sayıştay kararları ve açıklamalar bulunmak tamıdır?

3- Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, internet sitesinde görüş yazılarını yayınlamaktadır. Öğretim yılına hazırlık ödeneği ile ilgili; Ağrı, Kırşehir, Şanlıurfa ve İzmir Valiliklerine görüş yazıları yazılmış ise, bu görüş yazıları neden internet sitesinde yayınlanmamaktadır?

4- Sayıştay, Danıştay ve İdare Mahkemelerinin kararlarında; Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin öğretmenlerin fiilen yürüttükleri görevin gereği olarak öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek şahsi ders araç ve gereç ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak amacıyla ödendiğine karar verdiklerinden, ödeneğin ödendiği eylül ayı ile eğitim öğretimin sona erdiği haziran ayı içerisinde her hangi bir şekilde göreve başlayanlara zaman aşımı süresi olan beş yıl içerisinde ödenebileceği yönünde tüm valiliklere bir görüş yazısı yayınlamayı düşünüyor musunuz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber