10 Temmuz 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, veda ziyaretinde bulunacak olan Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Nijerya Temsilciler Meclisi Başkanı Dimeji Bankole ve beraberindeki heyeti ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

-Gül, ayrıca OSTİM Başkanı Orhan Aydın'ın bir restoranda vereceği yemekli bilgilendirme toplantısına katılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın L'Aquila kentinde G-8 Zirvesi kapsamında düzenlenecek Gıda Güvenliği konulu konferansa katılacak.

- İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, aynı gün yurda dönecek.

3- Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylara ilişkin gelişmeler izleniyor.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Nijerya Temsilciler Meclisi Başkanı Dimeji Bankole ile bir araya gelecek. Heyetler arası görüşmenin ardından Toptan, Bankole onuruna öğle yemeği verecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dubrovnik'te düzenlenen "Hırvatistan 2009 Zirvesi: Avrupa Stratejik Zorunluluğu: Enerji, Yatırım ve Kalkınma" başlıklı konferansın "AB ve NATO: Güneydoğu Avrupa'nın Dönüşümü" konulu oturumunda konuşma yapacak.

- Bakan Bağış, Hırvatistan'daki temaslarını tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönecek.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul'dan başlayıp Nice ve Barselona etaplarının ardından Fransa'nın Brest şehrinde son bulacak "İstanbul Europa Race" yelken yarışının Paris'teki tanıtımına katılacak.

7- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Muş'ta düzenlenecek "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Türkiye Finali" programına katılacaklar.

8- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adana ve Hatay'da polis meslek yüksek okulu mezuniyet törenlerine katılacak, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret edecek.

9- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ve beraberindeki heyetle görüşmesinin ardından, Abdullayev ile ortak basın açıklaması yapacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine katılacak.

11- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da "Her ilçeye bir kamyon" kampanyası kapsamında İl Özel İdare Genel Sekreterliğinde düzenlenecek teslim törenine katılacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konya'nın Akşehir ve Ilgın ilçelerinde müzelerde ve restore edilen binalarda incelemelerde bulunacak.

13- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da, Şişli Öğretmenevi'nin açılış törenine katılacak.

14- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Balıkesir'in Bandırma, Sındırgı ve Burhaniye ilçe belediye başkanlıklarını ziyaret edecek.

- Baykal, "20. Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali"ne katılacak.

15- Siyasi partilerden...

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Sakarya Olağan İl Kongresine katılacak.

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Sivas'ta temaslarda bulunacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Ankara'da, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'ü ziyaret edecek.

16- AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, İstanbul'da düzenlenen "Medya ve İletişim Zirvesi"nde, "Medya Yayıncılığında Sorumluluk Tartışmaları" konulu oturumda konuşacak.

17- TÜRKŞEKER'i gururlandıran üretim...

- TÜRKŞEKER'in Ankara'daki makine fabrikasında, Türkiye'de ilk kez, 180 ton ağırlığında, bakır cevheri otojen değirmeni üretildi.

- Şimdiye kadar ithal edilen bakır değirmeni, fabrikada, Türk mühendis ve işçileri tarafından, ithal değirmenin taşınması fiyatına, 1 milyon liraya mal edildi.

18- Toplantı... Ziyaret...

- İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Ege Bölgesi Sanayi Odasını (EBSO) ziyaret edecek.

- İzair'in yeni uçağı "Foça"nın filoya katılması nedeniyle İzmir'de tören düzenlenecek.

19- Fenerbahçe Kulübü, milli futbolcuları Volkan Demirel ve Selçuk Şahin ile Samandıra Tesislerinde yapılacak törenle sözleşme yenileyecek.

20- 25. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da devam ediyor.

21- 6. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası, İtalya'nın Sudtirol kentinde sürüyor.

22- 8. Avrupa Ümit Bayanlar Basketbol Şampiyonası, Polonya'nın Gdynia kentinde devam ediyor.

- Türkiye, (A) grubundaki ikinci maçında Almanya ile karşı karşıya gelecek.

23- 26. Avrupa Genç Bayanlar Basketbol Şampiyonası Finalleri İsveç'in Södertalje kentinde sürüyor.

- Türkiye klasman grubundaki üçüncü ve son maçında Bulgaristan ile karşılaşacak.

24- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, yeni sezon hazırlıklarını ve transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber