'Her 10 kişiden 3'ü depresyonda' yalanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2009 22:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

İlaç şirketlerine göre ABD ve Türkiye'de her 10 kişiden 3'ü depresyon hastası. İşte gerçeğe dayanmayan bu araştırmalar, birçok kişiyi paniğe itiyor. Doktora koşan bu grup, ilaçlarının satış grafiğini de hızla yükseltiyor

İlaç şirketleri, bazı hastalıkların oranının belirlenmesi araştırmalarına büyük destek veriyor. Nedeni oldukça basit: Daha fazla ciro yapmak. İşte o araştırmanın sonuçları: ABD'de her 10 kişiden 3'ü depresyon hastası. Aynı rakamlar Türkiye için de geçerli.

ERKEKLER İSTEKSİZ!

Türkiye'de depresyon her iki cinste de görülüyor. Ancak kadınlarda görülme oranı erkeklere göre daha fazla. Türkiye'deki istatistiklere göre kadınlarda yüzde 34, erkeklerde ise yüzde 26 oranında depresyon görülüyor. Bu rakamların erkeklerde düşük olmasının bir nedeninin de erkeklerin tedaviye başvurmak konusundaki isteksizlikleri olabileceği düşünülüyor."

ÇOCUKLAR DA PAZARA DAHİL

0 ila 1 yaş arası bebekleri de depresyon hastalığının içine almayı başaran sistem, çocukları da bu gruba dahil etti. İnanırlığı tartışılır araştırmalara göre, Türkiye'de da çocukların yaklaşık yüzde 4'ünde depresyon var. Çocuklarda yetişkinlerden farklı olarak depresyon okul fobisi, aileye daha fazla tutunma ya da aşırı yaramazlık şeklindeki belirtilerle kendini gösterdiği iddia ediliyor. Ve maalesef bu küçük yaşlardaki çocuklara da depresyon ilacı satılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber