Polis kusurunun faturası devlete

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Polisin kusurunun bedelini devlet ödedi. Polis kusuru sonucu bir yılda 4 kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı. Vefat edenlerin aileleri ile yaralananlara devlet kasasından 635 bin TL tazminat ödendi

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe'nin konuya ilişkin soru önergesini yanıtladı. Atalay'ın önergeye verdiği yanıtlar özetle şöyle: '2008 yılı içerisinde, Emniyet teşkilatı personelinin karıştığı 4 ölüm ve 1 yaralama olayı neticesinde mağdur olanların ailelerine Bakanlığımız tarafından 635 bin 60 bin 99 TL tazminat ödenmiştir. Olaylara ilişkin Bakanlığımızca 2 ayrı genelge hazırlanarak tüm valiliklere gönderilmiş, bu genelgelerimizle başta valilerimiz olmak üzere, her kademedeki yöneticilerin azami derecede hassasiyet göstermeleri, belirtilen hususların takip ve denetiminin yapılması, aykırı fiil ve davranışlarda bulunan personel hakkında derhal gerekli işlemlerin yapılarak konu üzerinde titizlikle durulması istenmiştir.

Emniyet teşkilatında görevli personelin mesleki ve özel yaşamlarında karşılaştıkları problemlerin önceden tespit edilerek bu problemlerin kendilerine ve çevrelerine zarar vermelerine sebebiyet vermeden çözüme kavuşturulması amacıyla kurulan rehberlik ve psikolojik danışma büro amirliklerinde 64 psikolog ve psikolojik danışman ile hizmet vermekte.

Bakanın yanıtları çıldırtıyor

CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, Antalya'da, 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis kurşunuyla hayata veda eden Çağdaş Gemik olayını da gündeme getirerek, Bakan Atalay'a, 'Son 5 yılda polisin kasıtlı ya da kaza sonucu' yol açtığı ölümlerle ilgili soru önergesi verdi. Ancak Bakan Atalay'ın, son bir yıla ilişkin bilgi vermesi üzerine Tınastepe soru önergesini yineledi. Tınastepe, 'Bugüne kadar verdiğimiz soru önergelerinin hiçbirine doğru dürüst yanıt alamıyoruz. Verdikleri yanıtlar da adeta insanı çıldırtıyor' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber