Kaymakam adayları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2009 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖNETMELİK

İçişleri Bakanlığından:

KAYMAKAM ADAYLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 23/3/1994 tarihli ve 21883 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 1 ? Bu Yönetmelik, İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına kaymakam olarak atanacakların, kaymakam adaylığına atanmaları ve kaymakam adaylığında yetiştirilmelerine ilişkin usul ve esasları düzenler.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 2 ? 9/6/1930 tarih ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununa dayanılarak hazırlanan bu Yönetmelik, kaymakam adaylarının atanmaları ve yetiştirilmelerine ilişkin uygulanacak hükümleri ve ilgili kurum ve görevlilerin yetki ve sorumluluklarını kapsar.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının ilk cümlesi ile (B) bendinin 7 numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Kaymakam Adayı olarak atanacakların aşağıdaki genel ve özel niteliklere sahip olmaları, yapılacak yazılı sınav ve mülakatta başarılı olmaları şarttır.?

?7. Kaymakam Adaylığı yazılı sınavını ve mülakatı kazanmış olup, halen bir kamu kuruluşunda çalışanlar ile daha önce çalışmış olanlardan kamu görevleri sırasında disiplin cezası alanlar veya görevleri süresince iyi derecede sicil almamış olanların atamaları yapılmaz.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci, 6 ncı, 7 nci, 8 inci, 9 uncu ve 10 uncu maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber