Anadolu öğretmen liseleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2009 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 6/9/1998 tarihli ve 23455 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi ile aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Anadolu Öğretmen Liseleri Aday Öğrenci Formunun (f) satırı yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.


- Anadolu öğretmen liselerine aday seçiminde öğrencinin, fiziki görünüşü itibarıyla, bilinen bir bedeni ve ruhi bozukluğunun bulunup bulunmadığı gibi konuların göz önünde tutulacağına ilişkin hüküm yürürlükten kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikte, 6 Eylül 1998'de Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinin 9. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin yürürlükten kaldırıldığı duyuruldu.

Yürürlükten kaldırılan hüküm, "Aday seçiminde öğrencinin, fiziki görünüşü itibarıyla, bilinen bir bedeni ve ruhi bozukluğunun bulunup bulunmadığı (kekemelik, körlük, şaşılık, sağırlık, yürümeye engel derecede topallık, cücelik, bulaşıcı kellik ve benzeri özrü olup olmadığı), gibi hususlar göz önünde bulundurulur" düzenlemesini içeriyordu.

GENEL MÜDÜRÜN AÇIKLAMASI

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, kekeme, görme engelli ve duyma problemi yaşayan öğrencilerin de diğer okullara giderek öğretmen olduklarına dikkat çekti.

Balıbey, bunun için Anadolu Öğretmen Liselerinde de bu uygulamanın kaldırıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber