Sigara yasağı genişliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2009 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sigara yasağının kapsamını genişleten düzenlemenin 19 Temmuzda yürürlüğe girmesiyle eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketimi yasaklanacak.

Yasağa uymayanlara 69 TL, uyarıya rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere ise 500 TL'den 5 bin TL'ye kadar idari para cezası verilecek.

TBMM'de 3 ocak 2007'de kabul edilen ve sigara yasağıyla ilgili hükümlerinin bir bölümü 19 Mayıs 2008'de yürürlüğe giren 5727 sayılı Kanun uyarınca 19 Temmuzdan itibaren konutlar hariç tüm kapalı alanlarda sigara içilemeyecek.

Sigara yasağı kapsamının genişletilmesiyle, kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekanlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketimi yasaklanıyor.

Taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere kara yolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu toplu taşıma araçlarında tütün kullanımına izin verilmiyor.

Özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumlarının, dershanelerin, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı alanları ile birlikte açık alanları da yasak kapsamında bulunuyor. Apartman merdivenleri veya asansörü gibi kapalı ortak kullanım alanları da bu kapsama giriyor.

Yasayla, ancak kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekanlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların "açık alanlarında" tütün ürünleri içilebilecek.

Ayrıca, her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı açık hava tesislerinde, toplam seyir alanının yüzde 50'sinde, otelcilik hizmeti verilen işletmelerin tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsisi edilmiş odalarda da tütün ürünleri kullanılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber