Emekliler, zammı komik bulup hükümete postaladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2009 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin kendilerine verdiği yüzde 1,83'lük zammı protesto eden emekliler, bankadan çektikleri zam farkını hükümete postaladı. Tüketim maddelerine yapılan zamları protesto eden Cumhuriyet Halk Partili grupla birlikte yürüyen emekliler, "Yetkililer gerçek enflasyonu bir an önce görsün." dedi.

"Haklarımızı istiyoruz" diyerek Eminönü Meydanı'nda toplanan DİSK'e bağlı Tüm Emekli-Sen üyeleri, hükümetin yaptığı yüzde 1,83'lük zammı protesto etti. Aynı alanda başta su, elektrik olmak üzere tüketim maddelerine yapılan tüm zamları protesto için toplanan Cumhuriyet Halk Partili grupta emeklilerle birleşti. "İnsanca yaşamak istiyoruz, Üniversite harçlarına yüzde 100, emeklilere yüzde 1,83 zam" şeklinde döviz açan grup "Susma haykır zamlara hayır" diyerek yürüyüşe geçti. Maaşlarına yapılan yüzde 1,83'lük zam farkını bankadan çekmek için yürüyen emekliler, burada kendilerine zam olarak verilen 5 ve 10 liraları salladı. Emeklilerin yürüyüşü sırasında CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'de en önde yer aldı. Banka önünde zam farkı olan paraları protesto için sallayan emekliler, ardından paraları hükümete postalamak için Sirkeci Postanesi'ne yürüdü.

Yürüyüş sırasında CHP'liler ve emekliler yapılan zamları sloganlarla protesto etti. Postane önünde emekliler adına yapılan basın açıklamasında ekonomik krizin emeklilerin belini daha da büktüğü kaydedildi. Bağ Kur emeklilerine 5, SSK emeklilerine 11 lira şeklinde yapılan zammın çok komik olduğu belirtilen açıklamada, " Açlık sınırında yaşayan emekliler aldıkları bu zammı yatırımlarda kullansın diye hükümete hibe ediyoruz" denildi. Açıklamanın ardından emeklileri temsilen birkaç kişi postaneye girerek hükümete zam farklarını postaladı.

Bu arada CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin hükümetin yoksulluğu bitirmek vaadiyle geldiğini fakat her geçen gün yoksulluğun çığ gibi büyüdüğünü savundu. Milyonlarca emekli ve çalışana çok komik zamlar yapan hükümetin suya, şekere ve tüketim maddelerine fahiş zamlar yaptığını belirten Tekin, "Başkan Topbaş barajlar dolunca su fiyatlarında indirim olacak demişti. Şimdi barajlar dolu ama yine zam yapılıyor. Eğer bu zamlar geri çekilmezse CHP olarak yargıya gideceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber