Eğitim-Bir-Sen: Katsayı adaletsizliğinin giderilmesine yönelik her türlü girişimi hararetle destekliyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2009 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara- Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), Yüksek Öğretim Kurumu'nun üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğini kaldırmaya yönelik çalışmasına destek verdi. Sendikanın Genel Sekreteri Halil Etyemez, katsayı adaletsizliğinin eğitim sistemini çıkmaza soktuğunu belirterek, mesleki eğitimin önünün açılmasını istedi.

28 Şubat sürecinde tezgâhlanan manipülasyonlar sonucu, meslek liseleri için "özel olarak" katsayı uygulamasına geçildiğini savunan Etyemez, "Meslek lisesinde okuyan öğrenciler aleyhine 40-50 puanlık kayıplar oluşturularak eğitim sistemimizin kimyası değiştirilmiştir. İlköğretim, kademeli geçişe kapalı şekilde 8 yıl zorunlu hale getirilmiş, o yıllarda ortaöğretim sistemi içerisinde yüzde 50'lere yaklaşan mesleki ve teknik eğitimin oranı bir anda yüzde 25'lere düşürülmüştür. Katsayı engelinin bir sonucu olarak bugün meslek liselerinde nitelikten de bahsedilememektedir" dedi.

Proje ile sadece imam-hatip liselilerin değil, aynı sosyal tabandan gelen tüm meslek liselilere üniversite kapılarının kapatıldığına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri, "Katsayı adaletsizliğinin giderileceğine ilişkin beklentilerimiz artmıştır. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, son günlerdeki açıklamalarıyla katsayı adaletsizliğini kaldıracaklarını ve meslek liselerinin önünü açacaklarını ifade etmektedir. Söylemlerin eyleme dönüştürülmesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı. Geçtiğimiz yıl da bir beklenti oluşturulduğunu, ancak çözümün ötelendiğini belirten Etyemez, şöyle devam etti: "10 yıldır bu ülkenin geleceği olan gençliğini mağdur eden bu uygulamanın derhal kaldırılmasını bekliyoruz. Meslek lisesi öğrencileri yeni eğitim-öğretim yılına geleceklerinden ümitli olarak başlamalıdırlar. Eğitim-Bir-Sen olarak bu konuda atılan her adımı desteklediğimizi ifade ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber