Başhekim ve 3 memura ceza istendi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Temmuz 2009 01:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık Bakanlığı müfettişleri, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımdaki 8 hastanın öldüğü yangınla ilgili başhekim ve üç çalışanın ihmalden cezalandırılmasını istedi

GÖKÇE SARICIKLI, İSTANBUL

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 26 Mayıs'ta meydana gelen ve yoğun bakım ünitesindeki 8 hastanın yaşamını yitirmesine neden olan yangınla ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Teftiş Kurulu Başkanı Muhammet Gedik başkanlığında hazırlanan raporda başta hastane başhekimi olmak üzere bazı hastane çalışanları hakkında ?görevi ihmal'den hem adli işlem yapılması, hem de aylıktan kesme cezası uygulanması talep edildi.

YARGILAMA AĞIR CEZA'DA GÖRÜLEBİLİR

Raporda Başhekim Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler'in görevlerinden alınarak başka sağlık kuruluşlarında görevlendirilmesininin uygun olacağı kaydedildi. Raporu değerlendiren Bursa Tabip Odası Başkanı Bülent Aslanhan ?Yangından sonra teknik özellikleri olan bir ön rapor hazırlamış ve başhekimin görevden alınmasını istemiştik. Bundan sonra kamu vicdanının rahatlatılması, kaybedilen hastaların yakınlarının vicdanı için idari işlemlerin yapılması gerekir' dedi. 8 ölümden Ağır Ceza'da yargılanabilecek hastane çalışanlarıyla ilgili karar Sağlık Bakanlığı'nın raporu incelemesinin ardından kesinlik kazanacak.

Yangın alarmı bozuk

Hazırlanan raporda ?Ölümlere yol açan ihmal' olarak star'ın ?39 kuruş fark için öldüler' başlığıyla gündeme getirdiği yönetmelikte olmasına rağmen yanmayan ?halojen free' kablolarının kullanılmaması ve 2007 yılından beri hastanenin yangın alarm sisteminin çalışmıyor olması gösterildi.

Nakİlde sorun yok

Raporda yangın çıktıktan sonra yoğun bakımda ve ambulans ile nakilde görevli sağlık personelinin, 8 hastanın ölümünde ihmallerinin bulunmadığı, hayati organ fonksiyonlarının kaybının nakil sırasında değil, yoğun bakımda solunum desteğinden uzak kaldıkları sürede gerçekleşmiş olmasının muhtemel olduğu kanaatine varıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber