Bir Subayın feryadı: Meslektaşlarımdan utanıyorum

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkumay Askeri Mahkemesi'nde görülen 132 trilyonluk yolsuzluk davasında mektup şoku yaşandı. Bir subay, 29 asker sanık için "Meslektaşlarımdan utanıyorum" dedi

MEKTUBU HAKİM OKUDU

ÖZEL Kuvvetler Komutanlığı'nın Gölbaşı Oğulbey tesislerinin inşaatındaki yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 11'i halen görevde, 9'u emekli 20 asker ile inşaatı yapan müteahhithibi Ali Osman Özmen'in de aralarında bulunduğu 18 sivilin yargılanmasına devam edildi. Hakim Yarbay Aykanat Kaçmaz duruşmada, Askeri Savcı Zekeriya Duran'a, gönderilen imzasız bir mektubu okudu.

FATURALARI DA EKLEMİŞ

MEKTUPTAKİ "Bir subay olarak meslektaşlarımdan utanıyorum. Bunların malları açık artırmada satılsın. Ali Osman Özmen'in kodese atılması neye yarar? Paraları geri getirir mi" ifadeleri dikkat çekti. Ekinde ise 87 askeri ihaleyle ilgili yazılarla Muhafız Alayı inşaatını yapan LİMAK A.Ş'ye kesilmiş faturaların koçanlarına yer verildi. Avukatlar, mektubun dosyaya girmesine itiraz etti.

* * *

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Gölbaşı Oğulbey tesisleri inşaatında 118.6 trilyonluk yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan davanın duruşmasında, "imzasız ihbar mektubu" krizi yaşandı. 11'i görevde 9'u emekli 20 asker ile aralarında davanın bir numaralı sanığı inşaatı yapan Özmen İnşaat'ın sahibi Ali Osman Özmen'in de bulunduğu 18 sivilin yargılandığı 38 sanıklı davanın görülmesine, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Özmen ile Yüzbaşı Hüseyin Ceylan'ın da aralarında bulunduğu 32 sanık ve avukatları katıldı. Mamak Askeri Cezaevi'nde tutulan Ceylan, duruşmaya askeri cezaevi kıyafetiyle getirildi. Hakim Yarbay Aykanat Kaçmaz, Genelkurmay Askeri Savcısı Zekeriya Duran imzasız bir ihbar mektubunu mahkemeye ilettiğini, belgede "Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya bakılsın. Zamanaşımı süresi ne kadardır. Bir subay olarak meslektaşlarımdan utanıyorum. Bunların malları açık artırmada satılsın. Ali Osman Özmen'in kodese atılması neye yarar? Paraları geri getirir mi?" ifadelerinin bulunduğunu belirtti.Özmen'in avukatlarından Prof. Dr. Uğur Alacakaptan, Atilla Tülay ve Cavit Çalış, belgenin dosyaya konulmasına itiraz etti. Hakim Kaçmaz ise, imzasız mektuplarla işlem yapılamayacağını bildiğini, ancak savcılıktan geldiği için belgenin hükme esas alınıp, alınmayacağının daha sonra değerlendirileceğini ifade etti. Savcı Duran ise, belgenin Maden Mühendisleri Odası'ndan geldiğini, kimin yazdığının da araştırılabileceğini söyledi. Mahkeme Başkanı Kaçmaz, belgenin ekinde ise, bazı gazete kupürleri ile aralarında AKSAZ, Kara Harp Okulu, Bilkent'teki askeri inşaatların da bulunduğu 87 askeri ihalenin mercek altına alındığına ilişkin yazı ile Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı inşaatını yapan LİMAK A.Ş'ye kesilmiş ve aynı şirketten kesilen faturaların dip koçanlarının bulunduğunu ifade etti.

D.B.Tercüma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber