AÖF'ün yeni bölümleri için 145 puan yetiyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 08:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÖSS sınavında 145 puan barajını geçerek, uzaktan eğitim almak isteyenler için hizmet veren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, yeni eklenen bölümlerle çalışanlar için de yeni seçenekler sunuyor

EBRU BARAN İSTANBUL

ÖSS'de istediği başarıyı gösteremeyen ve herhangi bir lisans programına yerleşemeyen adaylar için bir seçenek daha var: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi. Bu fakülte bünyesinde, bankacılıktan halkla ilişkilere, turizmden muhasebeye kadar istediğiniz bölümde eğitim almak için ÖSS'de EA-1, SAY-1, SÖZ-1 ve DİL alanından 145 puan almak yeterli. Türk yükseköğretim sisteminde çeyrek asırdır hizmet veren Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi (Açıköğretim Fakültesi), bin 100 öğrencisi ve 950 bin mezununa uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenime farklı bir soluk ve katkı sağlıyor.

YÜZDE 40'I AÜ'NE KAYITLI

Bu sistem ülkemizde yüksek öğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, jandarma, kara, deniz ve hava komutanlıkları personeline yönelik önlisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimlerini uzaktan eğitim modeliyle sürdürüyor. Türkiye'de üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık yüzde 40'ı Anadolu Üniversitesi öğrencisi. Toplam 35 program ile eğitim sisteminde faaliyet gösteren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, bu yıl lisans programlarına dahil ettiği yeni bölümlerle çehresini daha da genişletmeyi amaçlıyor.

Uzaktan erişimli Felsefe

MED Dershanesi Rehberlik Uzmanı Emrah Aydın, şu bilgileri verdi: Eskiden beri var olan bölümlere bu yıldan itibaren, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe, Uluslararası İlişkiler ve Konaklama İşletmeciliği bölümleri de eklendi. Bu yıla kadar olan mevcut 5 bölümdeki temel matematik dersi bu öğrencilerimizin gözünü korkutuyor ve birçoğunun ?Ben zaten matematik yapamıyorum, okulu bitiremem' şeklindeki düşünceleri nedeniyle tercih etmelerine engel oluyordu. Bundan sonraki süreçte özellikle Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Felsefe bölümleri sayesinde bundan sonra çok daha fazla sözel alan mezunu olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber