Belediye hastanesi önünde protesto

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Hastanesinde temizlik hizmeti veren şirkette çalışan bazı işçiler, ?3 aydır maaşlarını alamadıkları? iddiasıyla protesto gösterisi yaptı.

Bülent Şentürk, işçiler adına hastane önünde yaptığı açıklamada, 3 aydır maaş alamadıklarını ileri sürdü.

Şirkette 57 kişinin çalıştığını ve tamamının mağdur olduğunu iddia eden Şentürk, ?Kiralarımızı dahi ödeyemiyoruz. Aldığımız borçlarla geçinmeye çalışıyoruz? dedi. Birçok işçinin işe gelmek için yol parası bulmakta dahi güçlük çektiğini savunan Şentürk, şunları söyledi:

?Mayıs ayından itibaren ücretlerimizi alamıyoruz. Hepimiz çok mağduruz. Şirket yetkilileri bize bir açıklama yapmıyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Aldığımız borçlarla geçinmeye çalışıyoruz. Ancak bu duruma daha ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum.?

Temizlik şirketi yetkilileri ise işçilerin 2 aydır ücretlerini alamadığını savundu. Çalışanların ücretlerinin belediye tarafından işçilerin hesaplarına yatırıldığını bildiren yetkililer, ?Çalışanların sigorta prim borcu nedeniyle şirketin alacaklarına haciz geldi. Bu sorunun giderilmesi için belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sorunun giderilmesinin ardından hemen maaşlar ödenecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber