Türkiye Kamu-Sen 200 TL'lik harcama çeki istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2009 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, krizden çıkışın öncelikli yolunun emekliye, memura ve asgari ücretliye her ay 200 TL harcama çeki verilmesi ve uygulamanın bir yıl boyunca sürdürülmesi olduğu savunuldu.

Açıklamada, iktidarın küresel krize karşı ekonomik tedbirleri zamanında ortaya koyamadığı ve ekonomik paketlerle de krizin hızını kesemediği öne sürüldü. Kriz ortamında pek çok sektörde küçülme yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, ihracatta düşüşün yüzde 30'u aştığı ve dolar bazında ülke ekonomisinin değer kaybının yüzde 29 olduğu ifade edildi.

Hükümetin, hazırladığı ekonomik paketlerle 'işverenleri sevindirirken, dar ve sabit gelirlere musluğu kapatarak bedel ödettiğinin" ileri sürüldüğü açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vergi ve fonlara yapılan fahiş artışlardan anlaşılan, hükümet krizin faturasını dar ve sabit gelirlilerin sırtına yüklüyor. Özellikle ekonomik krizin vatandaşlarımız üzerindeki etkisinin azaltılması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi için akaryakıt fiyatlarında indirim yapılması beklenirken, vergi ve harçlara fahiş oranlarda zam yapılarak benzin fiyatlarının yüksek tutulması, krizin faturasının vatandaşlarımızın omuzlarına yüklendiğinin en önemli işareti olmuştur.

Ülke ekonomisinde yaşanan bu gelişmeler toplumu bunalıma sürüklemiş, patlama noktasına getirmiştir. Ülkemizin en önde gelen sosyolog ve psikologlarının ifadesiyle her dört kişiden biri psikolojik sorunlar yaşıyor.

Krizden çıkışın öncelikli yolu Türkiye Kamu-Sen'in önerisi olan, emekliye, memura ve asgari ücretliye her ay 200 TL harcama çeki verilmesi, iç piyasanın canlandırılmasının sağlanması ve bu uygulamanın bir yıl boyunca sürdürülmesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber