23 Temmuz 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum'da.

- Gül, Garnizon Komutanlığı ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

- Kongre binasını ziyaret edecek olan Gül, Erzurum Kongresi'nin canlandırıldığı programı izleyecek ve "Kongre Sergisi"nin açılışını yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Erzurum'dan İstanbul'a geçecek.

2- Harp Akademileri Komutanlığı 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni, İstanbul'da yapılacak.

- Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

3- Başbakan Erdoğan, Libya Kamu Hizmetleri Bakanı Matuk Muhammed Matuk'u İstanbul Ofis'te kabul edecek.

4- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki resmi temasları çerçevesinde Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic ile bir araya gelecek.

- Davutoğlu, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Başbakan Mikro Cvetkovic ve Ulusal Meclis Başkanı Slavica Djukovic-Dejanovic tarafından da kabul edilecek.

5- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve beraberindeki heyeti, Dolmabahçe Sarayı'nda kabul edecek.

6- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

7- Anayasa Mahkemesi, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin yasanın yürürlüğünün durdurulması istemini görüşecek.

- Yüksek Mahkeme, askere sivil yargı yolu açan yasanın iptal isteminin ilk incelemesini de yapacak.

8- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı ile İdari Hakim ve Savcılarına Ait Kararname Taslağı'nı görüşmeyi sürdürecek.

9- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de çeşitli programlara katılacak.

10- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da, Suriye Ekonomi ve Ticaret Bakanı Amir Hüsnü Lütfi ile görüşecek ve Türkiye-Suriye Ortaklık Konseyi 3. Dönem Toplantısı'nın açılış törenine katılacak.

- Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlar Kurulu Toplantısı'na da iştirak edecek.

11- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te açılışlara ve TÜMSİAD Gaziantep Şubesi'nin "Başarı ve Onur Ödülü" törenine katılacak.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ABD'nin Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey'i makamında kabul edecek.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsveç'te düzenlenen, "Avrupa Birliği Enerji Bakanları Gayrıresmi Toplantısı"nda Türkiye'yi temsil edecek.

14- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Avrupa Birliği Çevre Bakanları Gayrıresmi Toplantısı"na katılmak üzere İsveç'e gidiyor.

15- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, müzakereler kapsamında ara bölgede 38. kez bir araya gelecek.

16- Kırgızistan'da devlet başkanlığı seçimi yapılıyor.

17- Siyasi partilerden.

- MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret edecek.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun, ANAVATAN Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı yapacak.

18- Sıra harcamaların kısılmasında.

- Ekonomi yönetimine göre, son ÖTV ve KDV düzenlemelerinin ardından yeni vergi artışı gündemde değil.

- Bu çerçevede, ek motorlu taşıt ve ek emlak vergisi gibi yeni vergiler de düşünülmüyor.

19- Aşırı yağışların getirdiği sellerden zarar gören Giresun merkez ile Bulancak ve Piraziz ilçelerindeki gelişmeler izleniyor.

20- Şırnak'ta mayın patlaması sonucu şehit olan Komando Uzman Çavuş Kürşad Can'ın cenazesi Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verilecek.

21- Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren eski milletvekili Hakkı Oğuz Aykut için Mecliste tören yapılacak.

22- Toplantı...Tören...Ziyaret...Kongre...Festival...

- Otomotiv Distribütörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar ile genel koordinatör Işık Dikmen, Ankara'da, "Otomotiv Ticaretinde Yol Haritası Gelecek 10 Yıl" konulu basın toplantısı yapacak.

- Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneğinin yeni binasının açılış törenine katılacak.

- Tütün Eksperleri Derneği tarafından "İşsiz ve Genç Tütün Teknolojisi Mühendislerinin Sektörel Uyum Eğitimi" projesiyle ilgili basın toplantısı, İzmir'de yapılacak.

- İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- Doğal ve Kültürel Çevre İçin Yaşam Girişimi Grubu, Aliağa Sanayi Bölgesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan raporun iptali istemine yönelik basın açıklaması yapacak.

- Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, 24. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali, kortej yürüyüşüyle başlayacak.

23- Toprak altındaki kültürel hazinelerimiz.

- Çanakkale'de antik dönemin en ünlü kentleri arasında yer alan Troya ve Assos ören yerindeki kazılar başladı.

- Balıkesir'in Erdek ilçesindeki Kyzikos Antik Kenti'nde sürdürülen kazılarda, tarihte Avrupalı gezginler tarafından dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen Hadrianus Tapınağı ile 3 antik limanın ortaya çıkarılması için çalışılıyor.

- Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Derecik köyünde, tesadüfen bulunarak günyüzüne çıkarılan Doğu Roma döneminden kalma bazilikayla ilgili kazı çalışmalarına başlandı.

- Edirne'nin Zindanaltı mevkiinde 2007 yılında başlatılan kazılarda, Osmanlı ve Roma dönemine ait buluntular çıkarılıyor.

- Dünyada en erken tarihli ve tek örnek olan Zerdüşt tapınma merkezinin yer aldığı Balıkesir'deki alanda kazı çalışmaları başladı.

24- Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında, Kazakistan'ın FC Tobol takımıyla, Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

-Maçı, TBMM Başkanı Köksal Toptan da izleyecek.

25- (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 36. Avrupa Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapacağı antrenmanla sürdürecek.

26- 20. Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası, Sırbistan'ın Novi Sad kentinde bugün başlıyor.

27- 26. Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri,Fransa'nın Metz kentinde başlayacak.

- Türkiye, (C) Grubu'ndaki ilk maçını Yunanistan ile yapacak.

28- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber