Polislerin 'mesleki anılar'ı yarışacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2009 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polislerin mesleki yaşamlarında, başlarından birbirinden ilginç olaylar geçiyor. Bu hatıralar, şimdi yarışacak.

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, anıların uçup gitmemesi ve gelecek kuşaklara aktarılması, onlara rehber olması, ışık tutması amacıyla Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 159.yılında "Mesleki Anılar Yarışması" açtı.

Hiçbir yerde yayınlanmama şartı aranan anılar, 1 Şubat 2004 ile 21 Temmuz 2009 tarihleri arasında yaşanmış olması gerekiyor. Anılar, en az iki daktilo sayfası olacak şekilde posta ile (disket ortamında) veya '[email protected]' mail adresine internet kanalıyla gönderilebilecek.

159. kuruluş yılı Polis Haftası'nda seçmeler sonuçlanacak. Sonuçta birden 5'inciye kadar seçilen mesleki anı yazarlarının, geliş-gidiş konaklama, yeme-içme dahil tüm masrafları dernek tarafından karşılanacak. Dereceye girenlere düzenlenecek bir törenle plaket ve ödülleri takdim edilecek.

Bu konuda hazırlanacak afişler, Genel Müdürlük birimlerine, İl Emniyet Müdürlüklerine ve tüm taşra birimlerine gönderilecek. Anılar, daha sonra kitap haline getirilerek polis mensuplarına ulaştırılacak.

Deneyimlerin yeni kuşaklara aktarılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan emekli Emniyet Müdürü Özgüner Polat, kendi aralarında da çok ilginç anılar anlatıldığını söyledi.

"Mesleki yazışmaları, tutanakları çok iyi yazdığımız halde anılarımızı bir türlü kağıda dökemiyoruz." diyen Polat, "En değerli anılar kişilerle yok olup gidiyor. Biz polisler kendimize değil de hep devlete çalışmaya alışkınız. 27 Mayıs 1960 tarihinde bir ihtilal yaşadık. Bu ihtilal de gözaltına alınan, hatta Yassıada Mahkemesi'nde sorgulanan, yargılanan ağabeylerimiz oldu. Bu ihtilal sanki polise karşı yapılmış, suçlu polis imiş gibi davranıldı. Sonradan aklanan ve görevlerine dönen ağabeylerimiz anılarını anlattılar. Bizlere örnek olacak olaylar vardı. Hiç birisi bu değerli anıları yazıya dökmedi. Anılar uçup gitti. Emeklilerin ve bugün çalışan her kademedeki meslektaşlarımız bu yarışmaya katılabilir. Bu vesile ile okuyucularımız ve özellikle genç meslektaşlarımız kıssadan hisse çıkaracak, mesleğinde daha başarılı olacaklardır. Güzel anıları unutulmayıp daha güzele, daha iyi noktaya geleceklerdir, belleklerde yer alacaktır. Tüm emekli ve çalışan her kademedeki arkadaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Birim müdürü arkadaşlarımızın bu yarışmayı emekli ve çalışanlara duyurulmasında yardımlarını bekliyoruz." dedi.

Yarışmanın Seçici Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Abdullah Bolcu, Ramazan Er, Necati Altıntaş, Emin Arslan, Feyzullah Arslan, Teftiş Kururu Başkanı Naciye Ekmekcibaşı, İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, TEMUH Daire Başkanı Selim Akyıldız, Eğitim Daire Başkanı Ö.Rıza Göküş, Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan, İdari Mali İşler Daire Başkanı Tuncer Özyer ile Dernek Genel Başkanı Şükrü Nail Atalay ve Çağın Polisi Dergisi Yazı Kurulu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber