Bebeğinizle tatilin püf noktaları

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Temmuz 2009 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerikan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Özgeneci bebekle rahat tatilin ipuçlarını anlattı...Bebeğiniz ile tatilin en önemli noktası tatile iyi hazırlanmaktır. Tatile çıkacaksanız ve gereksiz sorun yaşamak istemiyorsanız tatil öncesi bebeği memeden kesmek gibi değişiklikler yapmamalısınız. Amerikan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Özgeneci bebekle rahat tatilin ipuçlarını anlattı...

Tatil keyfinizi zehir etmemek için özellikle küçük bebeğiniz varsa ne yapmalı, hangi araçları kullanmalı gibi detaylar önem kazanır. İşte onlar...

ARABA İLE SEYAHAT

Eğer 1 saatten uzun bir araba yolculuğuna çıkacaksanız, bebeğinizin sıkılmasını önleyecek ve onu rahatsız etmeyecek şekilde bazı önlemler alabilirsiniz:

Araba koltuğuna bebeğinizin ilgisini çekecek oyuncaklar asmak faydalı olur, sıkılmaz.

Bebek arabada uyumuyorsa her 1- 1,5 saatte bir mola verin.

Araba yolculuklarında termos içinde su bulundurun.

Arabadaki arka koltuklara renkli kurdeleler bağlayın ya da çocuğunuzun çok sevdiği bir resmi karşısına asın.

Karayolu ile yolculuk yapan anneler, yarım saatte bir emzirmelidir.

Araba camlarına gölgelik koymak güneşten rahatsız olmasını engeller.

Yolculuk sırasında bebeğin beslenme düzenini bozmayacak şekilde yanınızda kavanoz mama ve bisküvi ve ıslak mendil bulundurmalısınız.

Seyahate çıkmadan önce arabanın detaylı temizlenmesi, klimasının kontrol edilmesi ve toz tutmayan paspas kullanılması da gerekmektedir.

UÇAK İLE SEYAHAT

Çocuklar ve bebekler uçaktaki basınçtan çok etkilenir. Orta kulak basıncını dengelemek için iniş ve kalkış sırasında bebeklerin emzirilmesi, büyük çocuklara da sakız çiğnetilmesi faydalıdır. Bebeklerin en az 7 günlük olmaları, uçağa binmeleri için gereken bir kuraldır.

2 yaşından küçükler, kucakta seyahat etmelidir. Uçak biletinizi alırken uçuşunuzu yoğun olmayan saatlere ayarlamanız rahat etmenizi sağlar. Seyahatte koridor tarafındaki koltukları tercih edin, hareket rahatlığı getirecektir.

BESLENME DÜZENi

Çok huzurlu bir tatili unutun! Bazen mama sandalyesi ve bebek arabası almak da faydalı olur. Beslenme düzenini bozmamak için çocuğunuzun beslenme şekline göre, gerekli araç ve gereçleri alabilirsiniz.

KIYAFETLER

Tatil kıyafetlerini ayarlamak bir diğer önemli konu olup; fazlaca gereksiz kıyafet almak ayrıca bir külfettir. Çocuğunuzu güneşten koruyabilecek uzun kollu, koyu renkli gömlek, tişört ve pantolonun yanı sıra mayo, havlu ve ekstra çarşaf gerekebilir.

BÖCEKLERE KARŞI

Tatilden keyif alabilmeniz için öncelikle en kötü senaryoları akla getirip, donanımlı olmakta fayda vardır. Sinek ve böcek gelmesini engelleyen, kolayca bacağa takılabilen bebekler için zararsız bantlar da gerekli. Güneş yanıklarına karşın aloe veralı kremleri de yanınıza almak faydalı olur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber