İşsizlere devlet el uzatacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2009 21:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA-Türkiye İş Kurumu ilk kez uygulanacak olan toplum yararına çalışma programı çerçevesinde Bursa'ya 7,5 milyon TL ödenek ayırdı. 6 ay sürecek proje çerçevesinde İş Kur'a kayıtlı olan işsizler istihdam edilecek.

Bursa'da İş Kur'a kayıtlı işsizlere devlet el uzatmayı planlıyor. Projenin hedefi İş Kur'a kayıtlı işsizlerin çalışma hayatından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmemelerini önlemek ve çalışma alışkanlıklarını yitirmemelerini sağlamak. 6 ay sürecek proje çerçevesinde Türkiye İş Kurumu Bursa'daki işsizlere istihdam sağlamak için 7,5 milyon TL ödenek ayırdı. Vali Şahabettin Harput başkanlığında bir araya gelen ilçe kaymakamları, belediye başkanı ve il müdürleri proje hakkında bilgilendirildi. Bursa genelinde 2009 -2010 yılları arasında 6 ay sürecek olan proje konusunda bilgilendirme yapan Vali Şahabettin Harput, "Program için 2009 yılında 7,5 milyon TL ödenek ayrıldı. 2010 yılında ayrı bir ödenek gelecek. Ayrılan bu paranın tamamı işçi ücretleri için kullanılacak. Projeyle yol temizliği, kamu kurumlarının onarımı gibi konularda ciddi bir rahatlama sağlanacak. Kurumlarımız projelerini bir an önce hazırlamalı. Çevre temizliği, kamu altyapısının yenilenmesi, okul, hastane gibi kamu hizmet alanlarının temizlenmesi, restorasyon, kültürel mirasların korunması, ağaçlandırma, park düzenlemesi, vadi ıslahı, erozyonun önlenmesi, yol, su, şebeke yapım ve onarımı, doğal afet, ekonomik kriz ve savaşa karşı önlemler program çerçevesinde destlenecek" dedi.

Program kapsamında istihdam edilecek işçilerde aranan özellikleri ve işçilere verilecek maaş hakkında da bilgi veren Harput, "Projeden faydalanan kişilerin mutlaka İş- Kur'a kayıtlı olması ve hiçbir gelirinin olmaması gerekiyor. 18 yaşını tamamlamış olan ve kriterleri tutunlar faydalanacak. Tam ya da yarım gün çalışma olanağı sağlanan işçilerin eline aylık net 546 TL geçecek. Sigorta olanağı sağlanacak olan işçiler katılımın yoğun olması durumunda noter huzurunda kura ile belirlenecek. Kamu kurumları projelerini 12 Ağustos'a kadar belirlemeli" diye kaydetti.Toplantıda Vali Yardımcısı Hüseyin Eren de projeyle alakalı sunum yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber