Fazla ameliyat yapan cerraha ceza!

Haber Giriş : 09 Ocak 2005 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, SSK Bursa Bölge Hastanesi'nde uzatılmış mesai saatleri dışında ameliyat yapan 60 doktorla 20 hastane yöneticisi hakkında soruşturma açtı. Bakanlık, hekimlerin fazla çalışarak aldıkları mesai ücretlerini iade etmesini istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan döneminde SSK önlerindeki kuyrukların azaltılması amacıyla başlatılan ve 35 ay uygulanan 'uzatılmış mesai', Bursa SSK Bölge Hastanesi'nde bütün branşlardaki cerrahların başına bela oldu. Bursa'nın yanı sıra çevre illerdeki SSK'lı hastalara da hizmet vermesinden dolayı aşırı yoğunluğun yaşandığı hastanede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı 11 ay süren inceleme sonucunda, hastanedeki cerrahi branşlardaki hekimler hakkında uzatılmış mesaiye saat 17.00'den önce başladıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında SSK Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu, 60 cerrah ile 20 hastane yöneticisinden, haksız kazanç sağladıkları gerekçesiyle ameliyatlardan alınan 300 milyon ila 17 milyar lira arasında değişen fazla mesailerin geri ödenmesi istendi.

Tabip Odası yargıya gidiyor
Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Ünal ise, 35 ay süren uygulamanın bir aylık inceleme sonucunda hekimlerin fazla çalışmaları nedeniyle ödüllendirilmeleri gerekirken 'komik' bir cezayla karşı karşıya kaldıklarını öne sürerek, meslektaşlarına soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Ünal, uzatılmış mesai uygulaması kapsamında, bir günde bakılan hastaların yüzde 60'ını geçmemek kaydıyla hasta muayenesi ve ameliyatını yapma yetkisinin o gün çalışan doktora ait olduğunun altını çizerek, "Bakanlık müfettişleri, hekimlerin uzatılmış mesaiye neden saat 17.00'de değil de, saat 16.30'da başladıkları için soruşturma açtı. Bu uygulama hastane önündeki kuyrukların azaltılması için çıkartılırken, hekim arkadaşlarımız fedakarca çalışmaları sonucu ödül beklerken, böyle bir cezayla karşı karşıya kaldılar. Böyle bir komedi ancak bizim ülkemizde olur" dedi.

Ünal, daha önce de fazla mesai yapan göz doktorları hakkında soruşturma açıldığı ve bakanlığın meslektaşlarından aldıkları fazla mesai ücretlerini geri aldıklarını ifade ederek, "Bu konuyu yargıya taşıdık ve mahkeme, hekimlerin haklı olduklarına karar verdi. Cezaya çarptırılan hekimler, ödedikleri paraları bakanlıktan mahkeme kararıyla geri aldılar. Hekim arkadaşlarımızın bu soruşturma kapsamında da istenilen paraları geri iade etmemelerini istedik. Tabip Odası olarak bu konuyu da yargıya taşıyacağız" diye konuştu.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber