İŞKUR adresi şaşırdı!

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 04 Ağustos 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'İşsizlik maaşı' almak için İŞKUR'a başvuranlar, aldıkları ilginç ve beklenmedik yanıtlarla şaşkına döndü: Gazetecisiniz ama aşçılık kursuna gideceksiniz. Yoksa maaş alamazsınız

İşsizlik Sigortası'nın uygulamaya başladığı Mart 2002 tarihinden 30 Haziran 2009 tarihine kadar 1 milyon 807 bin 623 kişi başvuruda bulundu. Bunlardan 1 milyon 578 bin 384 kişi işsizlik ödeneği almaya hak kazandı. Ekonomik krizin etkisi, 2009'un ilk aylarından itibaren kendini yoğun olarak hissettirmeye başladığı için, işsizlik maaşı almak isteyenlerin sayısında da hızlı artış görüldü. İŞKUR, yoğunlaşan işsizlik maaş talebi ve iş başvuruları nedeniyle maaş taleplerini ileri tarihe atarken, aynı zamanda da iş başvuruları için belirli koşullara bağladı. Bu çerçevede, değişik meslek edindirme kursları düzenleyen İŞKUR, aynı zamanda katıldıkları derslere göre para ödeyerek kursiyerlerin derslere devamını sağlamaya çalışıyor.

Gazeteciye aşçılık kursu

Ancak kurumun, meslek edindirme konusunda adresi şaşırması, ekonomik krizle işinden olan çalışanları şaşkına çevirdi. İŞKUR, işsizlik ödeneğinden yararlanmak için başvuran gazeteciye, aşçılığı uygun gördü. Gazeteciye mektup gönderen İŞKUR, "Aşçı işgücü yetiştirme kursları için görüşmeye davet edildiğini" duyurdu. Kurum, işsiz kalan ve işsizlik sigortasından maaş almak isteyen bir bankacıya ise yine mektup yoluyla ulaşarak, "silahlı güvenlik kursu"na katılım çağrısı yaptı. İŞ- KUR, davete katılmayanlara, işsizlik ödeneğini kesme tehdidinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber