Kastamonu'daki okullara 500 personel alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2009 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'daki ilk ve orta dereceli okullarda, hizmet alımı yöntemiyle 100 hizmet ve 400 güvenlik görevlisi olmak üzere 500 kişi istihdam edilecek.

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) temmuz ayı olağan toplantısında, Çatalzeytin İl Genel Meclis Üyesi Birol Bozkurt bir önerge vererek ildeki tüm okulların temizlik personeli sayısının yeterli olmadığını belirterek, bu açığın hizmet alımı yöntemiyle kapatılmasını istedi. Teklif, Eğitim Komisyonuna havale edildi.

Bu sırada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda, hizmet alımı yöntemiyle 100 hizmetli ve 400 güvenlik görevlisi olmak üzere 500 kişinin istihdam edilmesi talebiyle valiliğe başvurdu. Valilik de, personel ücretinin İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanması kaydıyla bu başvuruya onay verdi.

İGM'nin ağustos ayı toplantısının ikinci birleşimde, Bozkurt'un temmuz ayında verdiği teklife ilişkin Eğitim Komisyonu'nun raporu ele alındı.

Müzakere sonucunda, 2009-2010 eğitim öğretim yılında Kastamonu'daki ilk ve ortaöğretim kurumlarında görevlendirilecek 100 hizmetli ve 400 güvenlik görevlisinin maaşlarının İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanması kararlaştırıldı.

Hizmet alımını İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, ücret ödemesini ise İl Özel İdaresinin yapacağı bildirildi.

500 kişi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte iş başı yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber