Üniversiteye MOBESE

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 13:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, geçen yıl çıkan olaylar nedeniyle üniversiteye Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, üniversitenin sosyal tesislerinde yardımcıları Prof.Dr. Abit Demircan ve Prof.Dr. Muharrem Certel ile birlikte basın toplantısı yaptı. Rektör Prof.Dr. Kurtcephe, 1 yıllık görev süresi içerisinde Antalya için faydalı işler yaptıklarını, bu çalışmalarını sürdürüleceğini söyledi. Prof. Dr. Kurtcephe, karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında geçen yıl çıkan olayların ardından alınan güvenlik önlemlerini de açıkladı. Rektör Prof Dr. Kurtcephe, şöyle dedi:

?Maalesef bizden önceki yönetim döneminde üniversite kampusu, anayasal bir hak olan can güvenliğinin sağlanamadığı bir yer olarak anıldı. O olaylar hepimizi derinden üzdü. Göreve gelir gelmez kampus içindeki güvenlik önlemlerinin artırılması için çalışma başlattık. Güvenlik görevlisi sayısı artırıldı, kameralı güvenlik sistemi MOBESE kurulması için ödenek çıkartıldı. Önümüzdeki aylarda kampus tamamen teknolojiye dayalı güvenlik önlemleriyle donatılacak. Yine güvenlik açısından sakıncalı olduğu gerekçesiyle Tıp Fakültesi Hastanesi binasıyla üniversite kampus alanını ayırdık. Kampüs alanına tüm girişler güvenlikle donatıldı.?

ÜNİVERSİTE OLAYLARI

Akdeniz Üniversitesi Kampusu'ndeki Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda 6 Nisan 2008'de karşıt görüşlü öğrenci ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylar çıkmıştı. Olaylar sırasında, tabancayla havaya ateş ederken görüntülenen ve alnında ?Zülfikar' dövmesi bulunan Ömer Ulusoy, yakalandı.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz 44 sanık ile tek tutuklu sanık Ömer Ulusoy yargılandı. Ulusoy'a, geçen haziran ayında 5 yıl 9 ay hapis cezası verilirken tutuklu kaldığı süre süre ve dosyanın temyiz aşaması olduğu gözönüne alarak tahliye edildi. Ancak, yurtdışına çıkışı yasaklandı. Diğer sanıkların bir bölümü beraat ederken, diğerleri çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber