7 Ağustos 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2009 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı ve Irak Hizb-i İslami Partisi Genel Sekreteri Üsame Tikriti'yi Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

2- Dünya Ticaret Örgütü ile Koordinasyon Kurulu 6. Toplantısı, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında Ankara'da yapılacak.

3- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Karaman'ın Ermenek ilçesinde, Ermenek Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali'ne katılacak, Ermenek HES Barajı'nda incelemelerde bulunacak.

- Yılmaz, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve AK Parti Karaman İl Başkanlığını ziyaret edecek.

4- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kırıkkale'de valilik ve belediyeyi ziyaret edecek.

- Eker, çiftçilere tarım alet ve makineleri, damızlık koç ve kitap dağıtım törenine de katılacak.

5- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun'da valilik ve AK Parti Giresun İl Başkanlığını ziyaret edecek, selden hasar gören bölgelerde incelemelerde bulunacak.

6- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmesi amacıyla Meclise iade edilen "İş Kanunu, İşsizlik Sigortası Kanunu ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun" ele alınacak.

7- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Trabzon'da fındık üreticileriyle basın toplantısı yapacak.

8- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde eski Irak Başbakanı İbrahim Caferi ile bir araya gelecek.

9- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Hakkari ve Van'da esnafla istişare toplantıları yapacak.

10- Merkez Bankası, ağustos ayı birinci dönem beklenti anketini açıklayacak.

11- İzmir'deki Güney Deniz Saha Komutanlığında devir teslim töreni gerçekleştirilecek.

12- 1. Uluslararası Türk Ege Turizm Zirvesi, Bodrum'da yapılacak.

13- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Emin Zararsız, kurumda çalışma yaşamına bakan muhabirlerle bir araya gelecek.

14- İtalya Livorno Deniz Harp Okulu öğrencilerinin eğitim gezisi kapsamında İstanbul Limanı'na gelecek yelkenli okul gemisi "Amerigo Vespucci"de basın toplantısı yapılacak.

15- TOKİ'nin Park Oran projesinde imar planı davası sona erdi.

- Danıştay, imar planının yürürlüğünün durdurulması istemini reddetti.

- Eski TBMM lojmanlarının bulunduğu alanda, Mesa-Aktürk-Emlak Pazarlama şirketi tarafından, Park Oran adıyla 1832 konutluk proje yürütülüyor.

16- Renault-Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar: "ÖTV indiriminin ardından sektördeki fazla stok eridi. İnsanlar ekonomik ve kaliteli otomobiller satın aldı."

- "3 aylık dönemde 50 bin adette fazla araç satıldı, bu önemli bir kazanımdır."

17- Kültür hazinesi müzelerimiz...

- Karadeniz Bölgesi'ndeki müzelerde tarihe ışık tutan çok sayıda arkeolojik ve etnografik eserleri görmek mümkün.

- Kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı Samsun'daki Gazi Müzesinde Atatürk'e ait eşya ve fotoğraflar sergilenirken, Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde, bölgede 1974 yılından bu yana sürdürülen kazılardan elde edilen eserler yer alıyor.

- Resmi kazı yapılmamasına karşın tesadüfen bulunmuş eserlerle Türkiye'nin en zengin müzeleri arasında gösterilen Amasra Müzesi, yaklaşık 5 bin eseriyle ilgi çekiyor.

- Amasya Müzesinde 14 uygarlığın izlerinin yanı sıra mumyalar da sergileniyor.

18- Turkcell Süper Lig'de yeni sezon başlıyor.

- 2009-2010 sezonunun açılış maçında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

19- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi play-off turu karaları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekiliyor.

20- Ankara'da süren Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda bayanlardaki mücadele 5 sıkletteki eleme ve final müsabakalarıyla tamamlanıyor.

21- Basketbolda yıldız millilerin Avrupa Şampiyonası sınavları.

- Erkek milli takımı Litvanya'nın Kaunas kentinde, grubundaki 2. maçında Karadağ karşısına çıkacak, bayan milli takımı da İtalya'nın Napoli kentinde Fransa ile çeyrek final oynayacak.

22- (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 36. Avrupa Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını, İstanbul'da çift antrenmanla sürdürecek.

23- 1. Dünya Ümitler Judo Şampiyonası, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de sürüyor.

- Şampiyonanın 2. gününde 3 Türk sporcu tatamiye çıkacak.

24- Büyükler, Gençler ve Yıldızlar Kick Boks Türkiye Birinciliği müsabakaları, İzmir'de sürüyor.

25- Yelkende Rüzgar Sörfü Türkiye Birinciliği'nin 2. ayak yarışları, İzmir'in Çeşme ilçesinde başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber