Teröriste öğretmen yardımı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2009 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 terörist ile 4 öğretmen tutuklandı

Van'da yakalanan 2 terörist ile PKK'ya örgütsel destek sağladığı iddia edilen Eğitim-Sen üyesi 4 öğretmen tutuklandı.

Van polisinin terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonda yakalanan 2 terörist ile PKK'ya örgütsel destek, yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Eğitim-Sen üyesi 4 öğretmen tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, 2 gün önce Muradiye ilçesi Beşparmak köyünde bir eve jandarma eşliğinde yaptığı baskında 2 teröristi çok sayıda silah ve mühimmatla ile birlikte yakaladı.

Teröristlerle bağlantı halinde olduğu ve PKK'ya örgütsel destek, yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle Erciş ilçesinde Eğitim-Sen üyesi öğretmenyer Yakup S., Hasan Y., Mehmet Taha M., Ahmet S. de gözaltına alınmıştı. Emniyet'te sorguları tamamlanan 1'i çocuk 2 terörist ile 4 öğretmen, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilmişti. Yaklaşık 5 saat savcıya ifade veren 2 terörist ile 4 öğretmen tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemede tekrar sorgulanan 6 kişi tutuklanarak Van F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

OPERASYON 1,5 YILLIK ÇALIŞMANIN ARDINDAN GELDİ

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, PKK'ya yönelik operasyon1,5 yıllık çalışmanın sonucunda yapıldı. TEM Şubesi'nin 1,5 yıl önce Eğitim Sen Van Şubesi'ne yönelik yaptığı operasyonda sendika üyesi ve aynı zamanda Erciş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yakup S.'nin terör örgütü ile bağlantıları tespit edilmişti.

Bunun üzerine takibe alınan S.'nin Meslek Eğitim Merkezi'nde para karşılığı usülsüz meslek sertifikaları verdiğini, buradan gelen parayı terör örgütüne verdiğini belirledi.

Takip sonucu polis ilçede Yakup S. ile Eğitim-Sen üyesi öğretmenler Hasan Y., Mehmet Taha M. ve Ahmet S.'nin PKK'ya örgütsel destek sağladıklarını ve terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit etti.

İki gün önce Yakup S.'nin İran'dan Türkiye'ye giriş yapan 2 teröristle irtibata geçtiği bilgisine ulaştı. Çalışmalarını artıran polis, 2 teröristin Muradiye kırsalında olduğu belirledi. Takip sonucu teröristlerin Muradiye ilçesi Beşparmak köyünde G.K.'nın isimli şahsın evine girmesi üzerine polis, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte eve operasyon yaptı.

Operasyonda Erciş ilçesine kayıtlı olan ve 10 yıldan bu yana dağda olduğu belirlenen terörist Atilla Coşkun Ü. ile 17 yaşındaki terörist E. A. çok sayıda silah ve mühimmatla birlikte yakalanmıştı.

Teröristleri etkisiz hale getiren polis, Erciş ilçesine geçerek terör örgütü PKK'ya örgütsel destek sağlayan, yardım ve yataklık yaptığı belirtilen Eğitim-Sen üyesi Yakup S., Hasan Y., Mehmet Taha M. ve Ahmet S.'yi galgın'ı gözaltına almıştı.

Poliste sorguları tamamlanan zanlılar sabah sağlık kontrolünün ardında adliyeye sevk edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber