Türkiye Kamu-Sen, memura 200 TL zam istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen, toplu görüşmeler öncesi ek ödemelerin 110 TL artırılmasını, tüm kamu görevlilerine net 200 TL seyyanen zam yapılmasını ve toplu görüşme priminin 50 TL'ye çıkarılmasını talep etti.

Konfederasyon Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bağlı sendikaların genel başkanlarıyla Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, toplu görüşmelere ilişkin taleplerini şöyle açıkladı:

Mali haklar konusundaki talebimiz, ek ödeme oranlarına 21 puan eklenmek suretiyle eski adı denge tazminatı olan ek ödemelerin 110 TL artırılması, tüm kamu görevlilerinin maaşlarına 200 TL net seyyanen zam yapılması ve sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen 10 TL toplu görüşme priminin 50 TL'ye çıkarılmasıdır."

Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen'in 2010'da kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatlar konusundaki mali talebinin ek ödeme almayan, sendika üyesi olmayan bir memur için 200 TL, sendikalı memurlar için 240 TL olduğunu bildirdi.

TÜM ÇALIŞANLARA KADRO TALEBİ

Bircan Akyıldız, kamu görevlilerinin yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik diğer taleplerinden bazılarını şöyle sıraladı:

-Kamuda istihdam yapısını değiştiren, iş güvencesini yok eden 4-b ve 4-c statüsünde eleman çalıştırma uygulamasından bir an önce vazgeçilmeli. Bu statülerde çalışan tüm kamu çalışanları kadrolu statüye geçirilmeli.

-Bayramlarda ve hafta sonlarında tatil yapamayan kamu çalışanlarının da çalışma şartları yeniden gözden geçirilmeli.

-Yerel yönetimlerde çalışanların maaşlarının zamanında ödenmesi sağlanmalı.

-KEY hesaplarına ilişkin hak edişlerin bir an önce ödenmesi sağlanmalı.

-Kamu çalışanlarının kanunen ödenmesi gereken tedavi ödeneği, yolluk ve diğer ödeneklerin zamanında aktarılmaması nedeni ile yaşanan mağduriyetler bir an önce sona erdirilmeli.

-Kamu görevlilerinin maaşları ve ek ödemelerinin tamamı emekli keseneğine dahil edilerek, emekli maaşı hesaplamasına katılması için gerekli yasal düzenleme yapılmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber