Hak-İş Genel Başkanı Uslu: Hükümet bizim paramıza göz dikti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ağustos 2009 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAK-İş Genel Başkanı Salim Uslu, İşsizlik Fonu'nda biriken paranın hükümet tarafından geri ödeme planı belli olmadan yatırımlarda kaynak olarak kullanılmasını eleştirerek, ?Hükümet bizim paramıza göz dikti? dedi

Hak-İş'e bağlı sendikaların şube yönetim kurulu üyelerinin ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantı, Hizmet- İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan'ın da katılımıyla Kayseri'de yapıldı. Toplantıda AB sürecine değinen Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, son günlerde kendileri ilgili yasaların kabul edildiğini söyledi. Bunlardan birinin 5763 sayılı yasanın İşsizlik Fonu'nda biriken nemanın GAP'ta kullanılmasını izin verdiğini belirten Salim Uslu, ?Hükümet bizim paramıza göz dikti. Biz paranın kullanılmasına karşı değiliz. Ancak, devlet, borçlanırken, geri ödeme planını da belirlemeli. Devlet, piyasaya nasıl hangi koşullarda borçlanıyorsa o koşulları sağlamayı taahhüt etmeli. Konu ile ilgili olarak 3 konfederasyon olarak, hazırladığımız bir mektubu Cumhurbaşkanı'na göndereceğiz. Kullanılan paranın nasıl geri döneceği yönetmelikte yer almasını isteyeceğiz? dedi.

DEFOLU UYGULAMALAR KALDIRILMALI

AB ile yürütülen müzakerelere de değerlendiren Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, AB ile Türkiye'nin kaldırım taşından çalışma hayatına kadar bütün alanlarda standart geleceğine işaret etti. Türkiye'nin AB'ye hazır almadığını iddia ettiklerini ifade eden Salim Uslu, AB ile açılan 19'uncu fasılın iş hayatı, sendikal haklar, grev ve lokavt ile ilgili olduğuna vurguladı. 1980'de yürürlüğü giren sendika ve iş kanunun değiştirilmesi konusunda hükümetin girişimde bulunduğunu ifade eden Salim Uslu, "Ancak, bu girişim Türk-İş ve TOBB'un gece yarısı girişimiyle kaldırıldı. Defolu uygulamalar defolu demokrasi devam ettiği sürece AB hedefinden uzaklaşırız. Bu düzen böyle devam eder. Son ekonomik krizde TÜSİAD'ın etkisini unutmayacağız. 2001-2002 krizinde '10 yıl kriz olmaz' diyenler, yıl başından önce kriz tellallığına başladılar. Peş peşe işçi çıkardılar. Bugünleri unutmayacağız. Birlik beraberlikten bahsedenlere zamanı gelince bunları hatırlatacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber