Gaziosmanpaşa'da Patlama: 1 Ölü... Savcı Öz olay yerine geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2009 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün akşam bir fabrikanın önündeki çöp konteynerinde bomba patladı, bir bekçi hayatını kaybetti. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz de patlama bölgesine gelerek inceleme yaptı

Gaziosmanpaşa'da bir çöp konteynerinde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. İlk belirlemelere göre patlamaya konteynere konulan bombanın yol açtığı belirtilirken, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün olay yerinde incelemelerde bulunması dikkat çekti. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamanın terör saldırısı olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

Karayolları Mahallesi Galeri Caddesi'ndeki faaliyette bulunmayan bir tekstil fabrikasının önündeki çöp konteynerine bırakılan bomba, dün saat 22.00 sıralarında büyük bir gürültüyle patladı. Boş binada bekçilik yapan Mehmet Salih Özçelik (40) olay yerinde yaşamını yitirirken, yoldan geçen bir kişi de konteynerden fırlayan metal parçalarının bacağına isabet etmesi sonucu yaralandı.

Özçelik'in konteynere çöp attığı sırada meydana geldiği öğrenilen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerini güvenlik kordonu ile çeviren ekipler, metal parçaları arasında bombanın türünü belirleyecek ipuçları aradı. Bomba imha uzmanı ekipler de olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yetkililer ilk belirlemelere göre patlamaya bir bombanın yol açtığını açıklarken, bombanın türünün kriminal inceleme sonucu belirleneceği bildirildi.

Patlamanın duyulmasının ardından Özçelik'in yakınları da fabrikanın önüne geldi. İncelemeler sırasında Özçelik'in yerde bulunan cesedine ulaşmaya çalışan yakınları, kendilerine engel olan polis ekipleriyle tartıştı. Bu sırada fenalık geçiren bazı kişiler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Gıda deposu olarak kullanılan fabrikada yaklaşık 1 hafta önce işe girdiği öğrenilen Özçelik'in 11 çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

Savcı Öz de geldi

Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ekiplerden bilgi aldıktan sonra patlama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Patlayıcı türünün uzman ekiplerce araştırıldığını belirten Çapkın, ?Ama insanı öldürebilecek bir patlayıcı olduğunu söyleyebilirim? dedi. Çapkın'ın olay mahallinden ayrılmasından yaklaşık 10 dakika sonra fabrikaya Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriye Öz geldi.

Yaptığı incelemenin ardından olay yerinden ayrılan Öz, gazetecilerin patlamanın Ergenekon'la ilişkisi olup olmadığına yönelik sorularını yanıtsız bıraktı. Öz'ün dün terör suçlarına bakan nöbetçi savcı olduğu için patlamanın yaşandığı bölgeye geldiği öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber