Domuz gribi için 3 yeni laboratuvar kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2009 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, sonbaharda ikinci dalga uyarısı yapılan domuz gribini daha sıkı takip edebilmek için H1N1 virüsünü analiz edecek 3 yeni laboratuvar kurmaya hazırlanıyor.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi (RSHM) Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, domuz gribine karşı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ulaşım kolaylığı ve kapasite artırılması amacıyla İzmir, İstanbul ve Erzurum ya da Adana illerinden birinde 3 laboratuvar daha kurulacağını belirten Ertek, İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çalışacak yeni laboratuvarın 'rezerv kapasite' olarak hizmet vereceğini kaydetti. Ertek, laboratuvarların eylül sonu ya da ekim başında hizmete gireceğini anlattı.

RSHM olarak mevsimsel grip için 14 ilde takip sistemi yürüttüklerini ifade eden Ertek, 9 ildeki vakaların kendi merkezlerinde, diğer illerdekilerin ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji Laboratuvarı'nda izlendiğini söyledi. Mayıstan bu yana ülkede görülen domuz gribi vakasının 322 olduğunu, RSHM'de 700, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji Laboratuvarı'nda ise binin üzerinde örnek incelendiğini dile getiren Ertek, bugüne kadar incelenen örnek sayısının her iki laboratuvarın kapasitesinin de altında olduğunu aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber