Arşiv araştırması olumsuz olduğu için mülakatta elenen aday davayı kaybetti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ağustos 2009 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

?Öğrenciliği sırasında örgütsel eylemlere katılmış olabilir? diye fişlendiği için, iki yıldır hâkimlik sınavını kazanıp mülakatlarda elenen M.D., sınır bölgesinde kısa dönem er olarak askerliğini yaparken, götürdüğü hukuk kitaplarından aralıktaki sınava hazırlanıyor.

M.D.'nin, askere gitmeden önce Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu telefonla aradığı da ortaya çıktı. Eminağaoğlu, M.D.'yle telefon görüşmesini şöyle anlattı:

Bu son şansım

?Artık 30 yaşına geldiğini, aralıktaki sınavın son şansı olduğunu söyledi. ?Askerde sınava rahatça çalışma imkânım olmayacak; ama geceleri uyumayıp çalışacağım. Yanımda kanun kitaplarını da götürüyorum. Yılmayacağım' dedi. M.D., maddi durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğu. Bütün yazılı sınavları kazandı. Başarısı ve çabası her türlü takdirin üzerinde.?

Davayı kaybetti

Bu arada M.D., mülakatta elenmesi nedeniyle Ankara 7. İdare Mahkemesi'nde açtığı ilk davayı kaybetti. Avukatı bu davayı temyiz etmeye ve Emniyet'in fişlemesi nedeniyle de ayrıca dava açmaya hazırlanıyor. M.D.'nin, Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne açtığı dava ise sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber